Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός στο εργοστάσιο «Azovstal» (video)

Η Μόσχα βομβάρδισε πόλεις στην επαρχία Βινίτσια

25 Απριλίου 2022 14:09
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός στο εργοστάσιο «Azovstal» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα σταματήσουν τις εχθροπραξίες προκειμένου να επιτρέψουν σε αμάχους να εγκαταλείψουν το υπό πολιορκία εργοστάσιο Azovstal, στη Μαριούπολη, από τις 14.00 ώρα Μόσχας (14.00 ώρα Ελλάδας) σήμερα.

Το υπουργείο λέει ότι οι άμαχοι που έχουν εγκλωβιστεί στο εργοστάσιο μπορούν να φύγουν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση επιλέξουν.

Στο Azovstal βρίσκονται από 300 έως και χίλιοι άμαχοι καθώς και οι εναπομείναντες μαχητές των Ουκρανών υπερασπιστών της Μαριούπολης. Σύμφωνα με πηγές του Skynews, κάποιοι από αυτούς που αναζήτησαν καταφύγιο σε υπόγειες αποθήκες της χαλυβουργίας, βρίσκονται εκεί από τα τέλη Φεβρουαρίου κι έχουν να αντικρίσουν επί εβδομάδες το φως της ημέρας.

Την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες θα μπορούσαν να παραδώσουν τα όπλα τους και να αποχωρήσουν από το Azovstal, αλλά πιστεύεται ότι ουδείς μαχητής παραδόθηκε. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δώσει εντολή στον Ρώσο Υπ ΑΜ Σεργκέι Σοϊγκού, να αποκλείσουν οι ρωσικές δυνάμεις το εργοστάσιο ώστε «να μην περνά ούτε μύγα».

Λίγη ώρα νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι σημειώθηκαν επιθέσεις σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας, με αναφορές να κάνουν λόγο για θύματα.

Συγκεκριμένα, πέντε σιδηροδρομικοί σταθμοί στο δυτικό και κεντρικό τμήμα της Ουκρανίας έγιναν σήμερα, Δευτέρα, στόχος επιθέσεων, οι οποίες προκάλεσαν άγνωστο αριθμό θυμάτων, μετέδωσε η ουκρανική τηλεόραση επικαλούμενη τον επικεφαλής των ουκρανικών σιδηροδρόμων.

Ο Ολεξάντερ Καμίσιν δήλωσε ότι οι επιθέσεις σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μίας ώρας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιούνται σιδηροδρομικοί σταθμοί από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος με τη Ρωσία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα τον Απρίλιο, τουλάχιστον 50 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν όταν οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πυραυλική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ. Η επίθεση αυτή δέχτηκε διεθνή κατακραυγή. Η Μόσχα αρνείται ότι, σε αυτήν αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, στοχοθέτησε αμάχους.

Ο σταθμός στην ανατολική Ουκρανία χρησιμοποιήθηκε από πολίτες που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τον πόλεμο.

Η Ρωσία βομβάρδισε πόλεις στην επαρχία Βινίτσια -Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

Την ίδια ώρα, η Ρωσία εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον δύο πόλεων στην επαρχία Βινίτσια στην κεντρική Ουκρανία, με αποτέλεσμα αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων να σκοτωθούν και να τραυματιστούν, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Σέρχιι Μπορζόφ.

«Σήμερα οι πόλεις Ζμέρινκα και Κοζιάτιν στην επαρχία Βινίτσια έγιναν εκ νέου στόχος βομβαρδισμών. Ο εχθρός προσπαθεί να πλήξει κρίσιμες υποδομές», επεσήμανε ο Μπορζόφ σε βίντεο που ανήρτησε στο Telegram.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share