Η αιχμηρή ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για το ελληνικό μπάσκετ: «Θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για όσα εκλάπησαν από ένα καθεστώς βρομιάς»

Οι καταιγιστικές και πρωτοφανείς εξελίξεις στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ, οι οποίες συνοδεύονται από την αποκάλυψη σοβαρών σκανδάλων και την εμπλοκή προσώπων με τα οποία βρίσκεται σε ανοιχτή και διαχρονική κόντρα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ήταν αδύνατον να μείνουν ασχολίαστα. Η «πράσινη» ΚΑΕ προχώρησε στην έκδοση μιας ιδιαίτερα αιχμηρής και καυστικής ανακοίνωσης, με την οποία προαναγγέλλει την προσφυγή της στη δικαιοσύνη. Στόχος είναι η διεκδίκηση όλων όσων θεωρεί ότι «εκλάπησαν από ένα καθεστώς βρομιάς», βάζοντας στο κάδρο τις διαιτησίες και τη συνολική λειτουργία του αθλήματος τα τελευταία χρόνια.
Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Αυτούσια η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει ως εξής:
«Η ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επί χρόνια υφίσταται τερατώδεις διαιτησίες από πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα που ορίζονται παρανόμως κατ’ εξακολούθηση, χάνει τίτλους, παίζει κεκλεισμένων θυρών στο γήπεδο που πλήρωσε με δικά της λεφτά και πληρώνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμα, επειδή ο ιδιοκτήτης της, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, καταδικάζει δημοσίως, κραυγάζει για ό,τι εμετικό όλοι βλέπουν και σιωπούν. Στοχοποιήθηκε, κατασυκοφαντήθηκε, του απαγορεύθηκε να βλέπει την ομάδα του, εμποδίστηκε από το να παραστεί στο μνημόσυνο του Πατέρα του.
Η ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ μένει και παίζει σε αγώνες με διαιτητές στους οποίους έχουν ασκηθεί διώξεις για κακουργήματα, σε διαιτητές που κρατούν σε μετρητά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στα σπίτια τους, μένει και παίζει με διαιτητές που δε σέβονται το άθλημα, μένει και παίζει σε ένα σύστημα σάπιο που βιάζει ό,τι αγαπάμε πιο πολύ. Το μπάσκετ.
Επιχειρήσατε να μας εξουθενώσετε, προσπαθήσατε να αντιστρέψετε κάθε ιδανικό, λογική, πραγματικότητα. Πιστέψατε ότι τα καταφέρνατε. Ξεχάσατε, ωστόσο, κάτι πολύ κρίσιμο. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν είναι κύπελλα, τίτλοι, φανέλες, πρόσωπα. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ. Και όσοι τον υπηρετούμε, γνωρίζουμε καλά ότι υπερασπιζόμενοι αυτόν, υπερασπιζόμαστε την ιστορία, το τριφύλλι, το ΔΙΚΑΙΟ και τις ΑΡΧΕΣ του.
Η ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, για να διεκδικήσει όσα εκλάπησαν από ένα καθεστώς βρομιάς. Το οφείλουμε απέναντι στον κόσμο μας που υπέμεινε αυτό το μαρτύριο σε ζωντανή μετάδοση και φυσικά το οφείλουμε και στους αθλητές και προπονητές μας που στερήθηκαν ό,τι δικαιούνταν. Και θα το κάνουμε. Αυτή θα είναι η επόμενη νίκη μας απέναντι στο καθεστώς.
Καλή τύχη στο σκοτάδι σας.
Καλή τύχη στην ανυπαρξία.
Το φως του Ήλιου θα κερδίζει πάντα.
Υ.Γ.: Η ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα επανέρχεται όποτε κρίνεται απαραίτητο.»
Διαβάστε επίσης
Η επόμενη μέρα και η δικασχική οδός
Η τοποθέτηση αυτή της «πράσινης» ΠΑΕ σηματοδοτεί μια νέα κρίσιμη φάση στις σχέσεις των ομάδων με τους θεσμούς του ελληνικού μπάσκετ. Η απόφαση του Παναθηναϊκού να στραφεί στη δικαιοσύνη αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της διοίκησης να φτάσει η υπόθεση μέχρι το τέλος, αποκαλύπτοντας τις παθογένειες και τις σκιές που ταλαιπβόρησαν το άθλημα τα προηγούμενα χρόνια. Η πίεση προς πάσα κατεύθυνση εντείνεται, καθώς ο κόσμος της ομάδας ζητά διαφάνεια και κάθαρση, αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις των αρμόδιων δικαστικών και αθλητικών αρχών.






0 ΣΧΟΛΙΑ