Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φρίκη στην Ινδία: Καίνε νεκρούς σε κρεματόρια μέρα-νύχτα - Σαρώνει η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού (Video)

Εκατόμβες νεκρών - Το σύστημα Υγείας καταρρέει - Η Ευρώπη παρακολουθεί με τρόμο

21 Απριλίου 2021 09:53
Φρίκη στην Ινδία: Καίνε νεκρούς σε κρεματόρια μέρα-νύχτα - Σαρώνει η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το σύστημα Υγείας της Ινδίας καταρρέει κάτω από το βάρος της ταχύτατης εξάπλωση του κορωνοϊού από τότε που άρχισε η πανδημία. Στα κρεματόρια καίνε εκατόμβες νεκρών και οι κλίβανοι εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο. Ακόμα 259.170 κρούσματα καταγράφηκαν την Τρίτη στη χώρα, ενώ καταγράφηκαν και 1.761 θάνατοι.

Οι αριθμοί είναι ρεκόρ για την Ινδία μετά την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης του Covid-19, η οποία, όπως φοβούνται οι επιστήμονες, θα μπορούσε να ξεφύγει από τα εμβόλια. Ενώ, μυστήριο επικρατεί με πτώμα θετικό στον κορωνοϊό που ξεβράστηκε σε παραλία!

Η Βρετανία ήδη πρόσθεσε την Ινδία στην «κόκκινη λίστα» της τη Δευτέρα, αλλά ήδη είναι πολύ αργά καθώς περισσότερα από 100 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πλέον διαγνωστεί θετικά σ την ινδική μετάλλαξη από τα τέλη Μαρτίου, ενώ περίπου 900 άνθρωποι έφταναν από την Ινδία καθημερινά στη Βρετανία!

Ινδία - Καίνε τους νεκρούς σε κρεματόρια

Στη δυτική πολιτεία του Γκουτζαράτ, τα κρεματόρια στο Σουράτ, στο Ρατζκότ, στο Τζαμναγκάρ και στο Αχμενταμπάντ λειτουργούν όλο το 24ωρο με τρία έως τέσσερις φορές περισσότερες σορούς από το κανονικό.

Η καμινάδα ενός ηλεκτρικού κλιβάνου στο Αχμενταμπάντ ράγισε και κατέρρευσε αφού ήταν σε συνεχή χρήση έως και 20 ώρες κάθε μέρα για τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Τα πλαίσια σιδήρου σε ένα βιομηχανικό κέντρο διαμαντιών στο Σουράτ έλιωσαν επειδή δεν υπήρχε χρόνος να αφήσουν τους κλιβάνους να κρυώσουν.

Μέχρι τον περασμένο μήνα αποτεφρώναμε περίπου 20 σορούς την ημέρα … Αλλά από τις αρχές Απριλίου χειριζόμαστε πάνω από 80 σορούς κάθε μέρα», δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος στο κρεματόριο Ramnath Ghela.

Με τον χρόνο αναμονής να είναι έως και οκτώ ώρες, στο Ρατζκότ έχει δημιουργηθεί μια ειδική αίθουσα ελέγχου που λειτουργεί διαρκώς για τη διαχείριση της ροής στα τέσσερα κρεματόρια της πόλης.

Σε δύο κρεματόρια στο Lucknow στο βορρά, οι συγγενείς παίρνουν αριθμημένα κουπόνια και περιμένουν έως και 12 ώρες. Κάποιος μάλιστα άρχισε να καίει πτώματα σε ένα παρακείμενο πάρκο.

Ινδία - Η νέα επικίνδυνη παραλλαγή εξαπλώνεται πιο εύκολα

Η Daily Mail αναφέρει στη νέα επικίνδυνη παραλλαγή B.1.617 τονίζοντας ότι πιστεύεται ότι εξαπλώνεται πιο εύκολα και θα μπορούσε να είναι πιο θανατηφόρα από άλλες παραλλαγές. Όπως τονίζει μάλιστα, γιατροί στην Ινδία ανησυχούν για έναν σημαντικό μέρος νεαρών ασθενών. Μερικοί γιατροί λένε ότι ο λόγος που τα άτομα κάτω των 45 ετών είναι τώρα ευάλωτα είναι επειδή πηγαίνουν στη δουλειά και τρώνε έξω περισσότερο, αλλά δεν υπάρχει καμία κύρια απόδειξη.

Πώς όμως εξαπλώθηκε σε τέτοιο βαθμό ο κορωνοϊός στην Ινδία; Στις αρχές του έτους, η χώρα πίστευε ότι είχε ξεπεράσει την πανδημία και είχε ξεκινήσει μαζικό εμβολιασμό. Όπως εξηγεί όμως η Daily Mail, οι μάσκες προσώπου και η κοινωνική απόσταση σταμάτησαν να τηρούνται ως μέτρα προστασίας και τεράστια πλήθη συγκεντρώθηκαν σε θρησκευτικές συγκεντρώσεις, εκλογές και αγώνες κρίκετ.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share