Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

Μυστήριο με πτώμα θετικό στον κορωνοϊό που ξεβράστηκε σε παραλία!

Σήμανε συναγερμό

20 Απριλίου 2021 12:20
Μυστήριο με πτώμα θετικό στον κορωνοϊό που ξεβράστηκε σε παραλία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε συναγερμό είναι το Βανουάτου, έχει αποκλείσει ήδη τις πτήσεις από το κεντρικό νησί του για τρεις μέρες μετά το πτώμα που ξεβράστηκε σε παραλία και ήταν κρούσμα κορωνοϊού.

Το σώμα ενός φιλιππινέζου ψαρά εντοπίστηκε κοντά στην πρωτεύουσα Πορτ Βίλα στις 11 Απριλίου και μεταφέρθηκε για νεκροψία.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, οι αρχές της χώρας έχουν στα χέρια τους ένα τάνκερ με βρετανική σημαία μετά την ανακάλυψη της σορού.

Ο πρωθυπουργός Bob Loughman ανακοίνωσε πως το πτώμα ήταν θετικό στον κορωνοϊό, γι’ αυτό και επέβαλε τριήμερο αεροπορικό αποκλεισμό στο κεντρικό νησί Εφάτε.

Οι υγειονομικές αρχές προβαίνουν σε ιχνηλάτηση επαφών για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου στους ντόπιους. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους κατοίκους να πάνε να ελεγχθούν.

Μετά τον εντοπισμό της σορού, 16 άνθρωποι μπήκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, οι περισσότεροι είναι οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την παραλία με το πτώμα.

Το Βανουάτου έχει μετρήσει μόλις 3 κρούσματα κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας…

Πτήση έγινε κατά λάθος... πείραμα ενόψει τουριστικής περιόδου: 47 κρούσματα παρά τα αρνητικά τεστ!

Η πτήση UK6395 της Vistara από το Νέο Δελχί προς το Χονγκ Κονγκ, τείνει να εξελιχθεί σε ένα... κατά λάθος πείραμα ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου σε όλες τις χώρες, αναδεικνύοντας τους μεγάλος κινδύνους που υπάρχουν παρά τα μέτρα που μπορεί να έχουν ληφθεί.

Πάμε να δούμε τι έχει συμβεί, ξεκινώντας από τα βασικά...

Το αεροσκάφος ήταν ένα Airbus A321-251NX, το οποίο έχει συνολικά 188 θέσεις.

  • Business Class 12
  • Premium Economy24
  • Economy Class 152

Η συγκεκριμένη πτήση που είναι διάρκειας 5 ωρών έφτασε στο Χονγκ Κονγκ στις 4 Απριλίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η ασιατική χώρα έχει ως απαράβατο όρο για να περάσει κάποιος στο εσωτερικό της, να έχει στην κατοχή του αρνητικό τεστ κορωνοϊού 72 ωρών, να υποβληθεί σε νέο με την άφιξή του εκεί και να μπει σε καραντίνα.

Χάρη σε αυτά λοιπόν τα προληπτικά μέτρα, διαπιστώθηκε πως 47 επιβάτες της πτήσης βρέθηκαν θετικοί στα τεστ που έγιναν από τη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους εκεί, μέχρι και την 12η ημέρα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, αρχικά βρέθηκαν 25 άτομα θετικά από τα τεστ που έγιναν τις πρώτες 11 ημέρες, ενώ την 12η ημέρα, στο ξενοδοχείο καραντίνας, έγιναν επαναληπτικά όπου σε αυτά προστέθηκαν ακόμα 22, ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων στα 47.

Ο συγκεκριμένος αριθμός, αποτελεί ρεκόρ για την χώρα, με το προηγούμενο να έχει γίνει στις 20 Ιουνίου όταν στο Boeing 777-300ER υπήρξαν 27 κρούσματα.

Το ερώτημα που γεννάται αυτή τη στιγμή και καλούνται να απαντήσουν οι ειδικοί είναι αν οι μολύνσεις αυτές έγινε πριν την συγκεκριμένη πτήση ή κατά την διάρκεια των 5 ωρών του ταξιδιού από το Νέο Δελχί; Κάτι όμως που είναι δύσκολο να γίνει.

Επίσης υπάρχουν και τα εξής...

  • Τα τεστ 72ωρών έγιναν σωστά; Ήταν γνήσια;
  • Φορούσαν όλοι μάσκες στο αεροπλάνο όπως προβλέπεται;
  • Τα 22 κρούσματα που προέκυψαν στο ξενοδοχείο, μήπως μολύνθηκαν εκεί;
 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share