Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χαμός σε Έβρο και Μυτιλήνη - «Απόβαση» Γερμανών ακροδεξιών (photo)

Πρόκειται για μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Identity Movement»

6 Μαρτίου 2020 11:01
Χαμός σε Έβρο και Μυτιλήνη - «Απόβαση» Γερμανών ακροδεξιών (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χαμός σε Έβρο και Μυτιλήνη καθώς λίγες ημέρες μετά την καταγγελία του Die Linke για συντονισμένη επιχείρηση προσέγγισης των ελληνοτουρκικών συνόρων από γερμανικές νεοναζιστικές οργανώσεις, αντίστοιχη καταγγελία έκαναν πριν λίγες ώρες και πολίτες του Μυτιλήνης. Ενώ, πριν από λίγο νέα επεισόδια έγιναν στον Έβρο!

Πρόκειται για μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Identity Movement» Γερμανίας (Ιdentitäre Bewegung Deutschland τα οποία αποβιβάστηκαν πριν λίγες ώρες στην Μυτιλήνη και έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τα τάγματα εφόδου που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή , βάζοντας στο στόχαστρο εργαζόμενους σε ΜΚΟ και αλληλέγγυους.

Σημειώνεται ότι ο αρχηγός της οποίας έχει πραγματοποιήσει προσκύνημα σε μνημείο για τις υπηρεσίες των στρατιωτών της Βέρμαχτ. Η καταγγελία αυτή έρχεται να προστεθεί στο κλίμα τρομοκράτησης που έχουν δημιουργήσει τις τελευταίες μέρες στο νησί τάγματα εφόδου, βάζοντας στο στόχαστρο εργαζόμενους σε ΜΚΟ και αλληλέγγυους.

Γερμανοί και Αυστριακοί ακροδεξιοί πόζαραν στον Έβρο τις προηγούμενες μέρες. Μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Identity Movement» Γερμανίας (Ιdentitäre Bewegung Deutschland), ανέβασαν μάλιστα φωτογραφίες στην επίσημη σελίδα της οργάνωσης στο Twitter από τον Έβρο. Στις φωτογραφίες διακρίνονται οκτώ μέλη της οργάνωσης, τα οποία κρατούν σημαίες του «Identity Movement», καθώς και αυτές της Ελλάδας και της Αυστρίας και ένα πανό που γράφει «Απαγορεύεται. Δεν θα κάνετε την Ευρώπη σπίτι σας». Σ' ένα εκ των tweet που ανέβασαν τα μέλη της οργάνωσης εκφράζουν «την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες συνοριοφύλακες».

Νέα πρόκληση Τούρκων στον Έβρο: Στέλνουν 1.000 άνδρες ειδικών δυνάμεων στα σύνορα!

Οι Τούρκοι προχωρούν σε νέες προκλητικές κινήσεις, καθώς στέλνουν 1000 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων στα σύνορα, ενώ νωρίτερα τουρκικό ελικόπτερο πέρασε πάνω από τις Καστανιές.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι: «Στέλνουμε 1000 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων στα σύνορα για να εμποδίζουν τις απάνθρωπες ενέργειες των Ελλήνων στον Έβρο. Οι Έλληνες τραυμάτισαν 164 ανθρώπους». Ενώ, συναγερμός σήμανε και στο Αιγαίο!

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των αποκαλυπτικών βίντεο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα που δείχνουν Τούρκους αστυνομικούς να ρίχνουν χημικά στους Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικούς που φυλάσσουν τα σύνορα.

Τα πλάνα από ελληνικής πλευράς δείχνουν την τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές (πολυβομβιδοβόλο ή κανονάκι) καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά. Όπως φαίνεται καθαρά πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται 40 μέτρα από τα σύνορα.

Αδιανόητη μαρτυρία Τούρκου διακινητή: «Τους περνάμε στην Ελλάδα για 15 ευρώ»! (video)

Αδιανόητη μαρτυρία ήρθε στο «φώς» της δημοσιότητας από έναν Τούρκο διακινητή στην Daily Mail, επιβεβαιώνοντας την ελληνική θέση για καθοδηγούμενη απόπειρα εισροής ανθρώπων από την Τουρκία. Δείτε, επίσης, τι συμβαίνει αυτή την ώρα στα σύνορα.

Όπως φαίνεται από το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μετά το άνοιγμα των συνόρων από τον Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα, η μεταφορά των μεταναστών προκειμένου να περάσουν προς την ελληνική πλευρά διευκολύνεται με κάθε τρόπο.

Σύμφωνα με τον Τούρκο διακινητή, ο οποίος αυτοαποκαλείται Σεμίχ, η «ταρίφα» της μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς την ελληνική πλευρά έχει πέσει πολύ τα τελευταία 24ωρα. «Μας έχει επιτραπεί από την τουρκική πλευρά. Στο παρελθόν συνηθίζαμε να τους περνάμε απέναντι για 200 ή 300 ευρώ ανά άτομο αλλά πλέον το κάνουμε με 15 ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο τούρκος διακινητής.

Η μαρτυρία του «Σεμίχ» έρχεται να προστεθεί σε εκείνη ενός άλλου, λίγες ημέρες νωρίτερα, του Οζτζάν Καρλί, όπως ονομάζεται, λέει πως περιμένει φουσκωτά με μηχανές από την Κωνσταντινούπολη και μόλις φτάσουν «θα τους περάσουμε σιγά-σιγά απέναντι».

Αποκαλύπτει, μάλιστα, πως έδωσε την άδεια για αυτό ο «αρχηγός» -δηλαδή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- ενώ παραδέχεται πως «τους μισούς στην Ευρώπη εγώ τους έστειλα».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share