Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκαριστικά βίντεο! Τούρκοι αστυνομικοί ρίχνουν δακρυγόνα και χημικά στην ελληνική πλευρά στον Έβρο!

Απίστευτο!

4 Μαρτίου 2020 11:08
Σοκαριστικά βίντεο! Τούρκοι αστυνομικοί ρίχνουν δακρυγόνα και χημικά στην ελληνική πλευρά στον Έβρο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκαριστικά βίντεο έρχονται στη δημοσιότητα, τα οποία δείχνουν Τούρκους αστυνομικούς στον Έβρο να ρίχνουν δακρυγόνα και χημικά προς την ελληνική πλευρά, δείχνοντας επί της ουσίας το ποιος προκαλεί την κρίση στα σύνορα.

Τα πλάνα έχουν ληφθεί από την ελληνική πλευρά και δείχνουν την τουρκική αστυνομία να ρίχνουν καπνογόνα και δακρυγόνα. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται 40 μέτρα από τα σύνορα. Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι πρόκειται για την τουρκική αστυνομία. Υπάρχουν, ωστόσο, και οι φοβερές εικόνες, με τους Έλληνες να ζεσταίνουν γάλα για μωρό μεταναστών.

Τόσο το «Πρώτο Θέμα» όσο και το «Έθνος», φέρνουν στο φως της δημοσιότητας βίντεο που δείχνουν σε άλλη μεριά τους Τούρκους αστυνομικούς να εκτοξεύουν δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά.

Στο βίντεο εμφανίζεται μια ευδιάκριτη ομάδα Τούρκων αστυνομικών, οι οποίοι γονατίζουν, κρύβονται πίσω από ασπίδες και μετανάστες και εκτοξεύουν με ειδικές συσκευές δακρυγόνα προς την πλευρά της Ελλάδας. Οι άντρες αυτοί φοράνε διακριτικά της τουρκικής Αστυνομίας, έχουν πάνω τους κράνη και φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται τον πανικό που επικρατεί για να κάνουν τη «δουλειά» τους.

Σημειώνεται, πως τις τελευταίες ημέρες αστυνομικοί που βρίσκονται στα σύνορα άκουγαν κρότους από εκτοξευτήρες από την πλευρά της Τουρκίας, χωρίς να είναι σε θέση να δουν ποιος εκτοξεύει τα χημικά, ενώ από την πρώτη μέρα είχαν εντοπίσει τουρκικά δακρυγόνα, που πετούσαν μετανάστες και πρόσφυγες.

Συνεχίζεται το θρίλερ στον Έβρο: Χημικά και πέτρες πετούν οι μετανάστες!

Θρίλερ δίχως τέλος στα ελληνοτουρκικά σύνορα καθώς χιλιάδες μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα με σκοπό να μεταφερθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η κατάσταση είναι ήδη τεταμένη και όσο οι μέρες περνούν τα επεισόδια γίνονται όλο βαρύτερα και πιο έντονα. Ωστόσο, στον Έβρο βρέθηκε εχθές και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να εκτιμήσει ο ίδιος την κατάσταση αλλά και να κάνει κάποιες δηλώσεις απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο, δείτε εδώ όλα όσα είπε.

Το πρωί της Τετάρτης μια ομάδα 15-20 μεταναστών άρχισε να εκτοξεύει πέτρες, χημικά και δακρυγόνα έναντι των ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων με σκοπό να "σπάσει" ο κλοιός για να περάσουν τα σύνορα.

Οι ελληνικές δυνάμεις αμέσως εξαπλώθηκαν σε όλη την περιοχή, ελέγχοντας το χώρο, κυρίως τα σημεία όπου υπάρχουν συρματοπλέγματα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν απόπειρες παραβίασής τους.

Στο σημείο υπάρχουν και ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Από χθες αργά το απόγευμα, παρατηρείται μετακίνηση ομάδων μεταναστών από την περιοχή των Φερών στο Δέλτα του ποταμού, ξανά βόρεια προς την περιοχή των Καστανιών.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, έχουν γίνει 26.000 αποτροπές.

«Τη μέρα εμφανίζουν γυναικόπαιδα, τη νύχτα... - Οργανωμένο σχέδιο στον Έβρο»! Η αποκάλυψη του Πρόεδρου Συνοριοφυλάκων (Video)

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η ένταση στον Έβρο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, με τον Ερντογάν να συνεχίζει το σχέδιο του με τους μετανάστες.

«Λέμε stop σε όποιον θέλει να περάσει τα σύνορά μας. Καλύπτονται όλα τα σύνορα» αναφέρει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, αναφορικά με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στον Έβρο.

Για γεγονότα που «δεν έχουν ξανασυμβεί στο παρελθόν» στον Έβρο έκανε λόγο στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας. «Πλέον φαίνεται ότι λέμε ένα stop σε όποιον θέλει να περάσει τα σύνορά μας. Καλύπτονται όλα τα σύνορα. Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα που έχουμε δώσει απέναντι» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο η νύχτα της Δευτέρας «ήταν ίσως η πιο ήρεμη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν επιχειρήθηκαν είσοδοι μεταναστών στην ελληνική επικράτεια. Ήταν μια καλή νύχτα σε σχέση με τις προηγούμενες που ήταν πολύ πιο σκληρές».

«Πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο για να δοκιμάσουν την ασφάλεια της χώρας. Χρησιμοποίησαν χημικά, ακόμα και ένστολοι, με σύγχρονα όπλα ρίψης χημικών που δεν θα μπορούσε να έχει μετανάστης» περιέγραψε για όσα έζησαν οι συνάδελφοί του στα σύνορα του Έβρου τα προηγούμενα 24ωρα.

Όπως πρόσθεσε, μάλιστα, «τη μέρα εμφανίζουν γυναικόπαιδα, τη νύχτα είναι πιο σκληρές οι ομάδες». Ο κ. Χαρέλας επισήμανε, τέλος, ότι «μας βοηθάει ο στρατός και η τοπική κοινωνία με ό,τι χρειαστούμε. Εισπράττουμε μια πρωτόγνωρη αγκαλιά».

«Σταθήκαμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Να μας ενώσει όλους τους Έλληνες αυτό που έγινε» κατέληξε ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share