Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023

Συναγερμός στο Αιγαίο - Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από Οινούσσες, Παναγιά και Χίο

Νέες προκλήσεις των Τούρκων

5 Μαρτίου 2020 11:39
Συναγερμός στο Αιγαίο -  Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από Οινούσσες, Παναγιά και Χίο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέες υπερπτήσεις πραγματοποίησαν την Πέμπτη τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο. Ειδικότερα, στις 9:55 το πρωί της Πέμπτης, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τη νήσο Παναγιά και τις Οινούσσες στα 24.000 πόδια. Συναγερμός σήμανε επίσης πριν από λίγο και στον Έβρο!

Το ίδιο ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις, στις 10:24 και 10:26 πάνω από τη Χίο, στα 38.000 πόδια. Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη 4 Μαρτίου, τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 27 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σε Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ειδικότερα, έξι τουρκικά F-16 προέβησαν και σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Πέντε εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 σε Ρω, Φαρμακονήσι, Λειψούς και Αρκιούς.

Αδιανόητη μαρτυρία Τούρκου διακινητή: «Τους περνάμε στην Ελλάδα για 15 ευρώ»! (video)

Αδιανόητη μαρτυρία ήρθε στο «φώς» της δημοσιότητας από έναν Τούρκο διακινητή στην Daily Mail, επιβεβαιώνοντας την ελληνική θέση για καθοδηγούμενη απόπειρα εισροής ανθρώπων από την Τουρκία. Δείτε, επίσης, τι συμβαίνει αυτή την ώρα στα σύνορα.

Όπως φαίνεται από το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μετά το άνοιγμα των συνόρων από τον Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα, η μεταφορά των μεταναστών προκειμένου να περάσουν προς την ελληνική πλευρά διευκολύνεται με κάθε τρόπο.

Σύμφωνα με τον Τούρκο διακινητή, ο οποίος αυτοαποκαλείται Σεμίχ, η «ταρίφα» της μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς την ελληνική πλευρά έχει πέσει πολύ τα τελευταία 24ωρα. «Μας έχει επιτραπεί από την τουρκική πλευρά. Στο παρελθόν συνηθίζαμε να τους περνάμε απέναντι για 200 ή 300 ευρώ ανά άτομο αλλά πλέον το κάνουμε με 15 ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο τούρκος διακινητής.

Η μαρτυρία του «Σεμίχ» έρχεται να προστεθεί σε εκείνη ενός άλλου, λίγες ημέρες νωρίτερα, του Οζτζάν Καρλί, όπως ονομάζεται, λέει πως περιμένει φουσκωτά με μηχανές από την Κωνσταντινούπολη και μόλις φτάσουν «θα τους περάσουμε σιγά-σιγά απέναντι».

Αποκαλύπτει, μάλιστα, πως έδωσε την άδεια για αυτό ο «αρχηγός» -δηλαδή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- ενώ παραδέχεται πως «τους μισούς στην Ευρώπη εγώ τους έστειλα».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share