Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Συναγερμός στον Έβρο - Τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από τις Καστανιές (Video)

Νέες προκλήσεις των Τούρκων

5 Μαρτίου 2020 10:09
Συναγερμός στον Έβρο - Τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από τις Καστανιές (Video)
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγο στον Έβρο, στα σύνορα Ελλάδας–Τουρκίας, όπου τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε πτήση στις Καστανιές, ακριβώς πάνω στην συνοριογραμμή. Επίσης, σοκαριστικά βίντεο έρχονται στη δημοσιότητα από την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορά μας

Αιωρήθηκε πάνω από το σημείο που είναι συγκεντρωμένοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται μπροστά από το τουρκικό τελωνείο και το φυλάκιο. Έμεινε εκεί για 3-4 λεπτά και απομακρύνθηκε από το σημείο.

Αδιανόητη μαρτυρία Τούρκου διακινητή: «Τους περνάμε στην Ελλάδα για 15 ευρώ»! (video)

Αδιανόητη μαρτυρία ήρθε στο «φώς» της δημοσιότητας από έναν Τούρκο διακινητή στην Daily Mail, επιβεβαιώνοντας την ελληνική θέση για καθοδηγούμενη απόπειρα εισροής ανθρώπων από την Τουρκία. Δείτε, επίσης, τι συμβαίνει αυτή την ώρα στα σύνορα.

Όπως φαίνεται από το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μετά το άνοιγμα των συνόρων από τον Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα, η μεταφορά των μεταναστών προκειμένου να περάσουν προς την ελληνική πλευρά διευκολύνεται με κάθε τρόπο.

Σύμφωνα με τον Τούρκο διακινητή, ο οποίος αυτοαποκαλείται Σεμίχ, η «ταρίφα» της μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς την ελληνική πλευρά έχει πέσει πολύ τα τελευταία 24ωρα. «Μας έχει επιτραπεί από την τουρκική πλευρά. Στο παρελθόν συνηθίζαμε να τους περνάμε απέναντι για 200 ή 300 ευρώ ανά άτομο αλλά πλέον το κάνουμε με 15 ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο τούρκος διακινητής.

Η μαρτυρία του «Σεμίχ» έρχεται να προστεθεί σε εκείνη ενός άλλου, λίγες ημέρες νωρίτερα, του Οζτζάν Καρλί, όπως ονομάζεται, λέει πως περιμένει φουσκωτά με μηχανές από την Κωνσταντινούπολη και μόλις φτάσουν «θα τους περάσουμε σιγά-σιγά απέναντι».

Αποκαλύπτει, μάλιστα, πως έδωσε την άδεια για αυτό ο «αρχηγός» -δηλαδή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- ενώ παραδέχεται πως «τους μισούς στην Ευρώπη εγώ τους έστειλα».

TAGS
 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share