Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέα επεισόδια στον Έβρο: Ρίχνει χημικά η τουρκική αστυνομία, ρίψη νερού από την "Αύρα" (Video)

Γίνεται χρήση χημικών

6 Μαρτίου 2020 07:52
Νέα επεισόδια στον Έβρο: Ρίχνει χημικά η τουρκική αστυνομία, ρίψη νερού από την
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στον Έβρο, όπου είναι συγκεντρωμένοι στη συνοριακή γραμμή πρόσφυγες και μετανάστες. Γίνεται χρήση χημικών. Με τους Τούρκους να συνεχίζουν τις προκλήσεις τους μετά την πτήση ελικοπτέρου πάνω από τις Καστανιές.

Πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του στρατού να προσπαθούν να το αποτρέψουν, κάνοντας χρήση δακρυγόνων, ενώ πέταξαν και νερό με την «Αύρα».

Αδιανόητη μαρτυρία Τούρκου διακινητή: «Τους περνάμε στην Ελλάδα για 15 ευρώ»! (video)

Αδιανόητη μαρτυρία ήρθε στο «φώς» της δημοσιότητας από έναν Τούρκο διακινητή στην Daily Mail, επιβεβαιώνοντας την ελληνική θέση για καθοδηγούμενη απόπειρα εισροής ανθρώπων από την Τουρκία. Δείτε, επίσης, τι συμβαίνει αυτή την ώρα στα σύνορα.

Όπως φαίνεται από το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μετά το άνοιγμα των συνόρων από τον Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα, η μεταφορά των μεταναστών προκειμένου να περάσουν προς την ελληνική πλευρά διευκολύνεται με κάθε τρόπο.

Σύμφωνα με τον Τούρκο διακινητή, ο οποίος αυτοαποκαλείται Σεμίχ, η «ταρίφα» της μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς την ελληνική πλευρά έχει πέσει πολύ τα τελευταία 24ωρα. «Μας έχει επιτραπεί από την τουρκική πλευρά. Στο παρελθόν συνηθίζαμε να τους περνάμε απέναντι για 200 ή 300 ευρώ ανά άτομο αλλά πλέον το κάνουμε με 15 ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο τούρκος διακινητής.

Η μαρτυρία του «Σεμίχ» έρχεται να προστεθεί σε εκείνη ενός άλλου, λίγες ημέρες νωρίτερα, του Οζτζάν Καρλί, όπως ονομάζεται, λέει πως περιμένει φουσκωτά με μηχανές από την Κωνσταντινούπολη και μόλις φτάσουν «θα τους περάσουμε σιγά-σιγά απέναντι».

Αποκαλύπτει, μάλιστα, πως έδωσε την άδεια για αυτό ο «αρχηγός» -δηλαδή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- ενώ παραδέχεται πως «τους μισούς στην Ευρώπη εγώ τους έστειλα».

Συγκλονιστικές εικόνες στον Έβρο! Κάτοικοι ζεσταίνουν γάλα για μωρό μεταναστών στα σύνορα! (video)

Χιλιάδες μεταναστών και προσφύγων βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε τουρκικό έδαφος απέναντι από τον Έβρο, με στόχο να περάσουν σε ελληνικό έδαφος, με τις ελληνικές δυνάμεις να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή και επαγρύπνηση, αποτρέποντάς τους. Δείτε νωρίτερα τι είχε δηλώσει για το ζήτημα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ των συγκεντρωμένων ταλαιπωρημένων ανθρώπων, που εξαπατώνται από το καθεστώς Ερντογάν, που τους υπόσχεται άνοιγμα των συνόρων, βρίσκονται και πολλά μωρά.

Μεταξύ αυτών που φυλούν τα σύνορα βρίσκονται και πολλοί εθελοντές, κάτοικοι της περιοχής και μη. Πολλοί από αυτούς σε ένδειξη ανθρωπιάς, αφενός φυλούν τα σύνορα και αφετέρου ζεσταίνουν γάλα για μωρό μεταναστών, όπως φαίνεται και από το παρακάτω βίντεο από το xronos.gr.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share