Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεκινάει περιοδείες - Πρώτη στάση η Μυτιλήνη, στην παράδοση οδικού άξονα

Προεκλογικός αναβασμός ενόψει των Ευρωεκλογών από τον πρωθυπουργό

19 Απριλίου 2024 11:33
Φωτογραφία Αρχείου
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/MOTIONTEAM)
Από Ρέα Βέσση

Τις περιοδείες ξεκινάει ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ένα πλαίσιο προεκλογικής έξαψης ενόψει των Ευρωεκλογών.

Το νήμα των πειροδειών πιάνει ακριβώς από εκεί που το άφησε και σήμερα (19/4) θα επισκεφθεί το Δημαρχίο Δυτικής Λέσβο και θα εχει συνάντηση με πολίτες, ενώ στη συνέχεια θα παέι στο Μουσείο Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Σίγρι.

Δείτε επίσης: Ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το «παρών» στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ

Αμέσως μετά την άφιξή του, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στην πύλη εισόδου στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου γίνονται οι αφίξεις ημερόπλοιων από την Τουρκία και όπου εφαρμόζεται με εντυπωσιακά αποτελέσματα η έκδοση της βίζα express για τους Τούρκους επισκέπτες.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα και μόλις σε επτά ημέρες τη Λέσβο επισκέφθηκαν περίπου 7.000 Τούρκοι.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συνοδεύεται από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη και άλλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, αφού περάσει από την αγορά της Μυτιλήνης θα μεταβεί στην Καλλονή.

Στην είσοδο της πόλης, θα σταματήσει στον κόμβο της εθνικής οδού Μυτιλήνης-Καλλονής με τον νέο δρόμο Καλλονής-Σιγρίου που σήμερα θα λειτουργήσει για πρώτη ημέρα.

Θα ακολουθήσει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο, στο δημαρχείο στην Καλλονή, ενώ αναμένεται να έχει συνάντηση και με πολίτες σε καφετέρια στην πλατεία της κωμόπολης.

Προτού αναχωρήσει για την Αθήνα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφθεί το Σίγρι στο δυτικό άκρο του νησιού. Εκεί θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, στο λιμάνι Σιγρίου και σε έναν πρότυπο ελαιώνα.

Πού αποβλέπει ο Μητσοτάκης

Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να βρεθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας στο πλαίσιο μίας εντατικής προεκλογικής εκστρατείας για την συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Έχει πάρει πάνω του τη μάχη των ευρωεκλογών στις οποίες έχει προσδώσει χαρακτήρα εθνικής κάλπης και μαζί με το δίλημμα «σταθερότητα ή αβεβαιότητα» που έχει θέσει προς τους ψηφοφόρους θέλει να προβάλει την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου και σε επίπεδο υποδομών και μεγάλων έργων που ολοκληρώνονται κατά τη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας της κυβέρνησης του.

Όσο πιο ισχυρή βγει η ΝΔ από τις κάλπες της 9ης Ιουνίου τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και «τόσο πιο γρήγορα και τολμηρά θα μπορέσει να συνεχίσει τις μεγάλες αλλαγές που έχει δρομολογήσει», αναμένεται να τονίσει κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο.

Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αποτελούν για το Μέγαρο Μαξίμου το απτό παράδειγμα της ορθής διαχείρισης του μεταναστευτικού, καθώς έχουν μειωθεί οι αφίξεις μεταναστών σε αυτά και η λειτουργία των κατάλληλων υποδομών έχει καταστήσει παρελθόν τις εικόνες του παρελθόντος.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται σήμερα να παραστεί στην άφιξη Τούρκων πολιτών που κάνουν χρήση του ευνοϊκού καθεστώτος για τη βίζα, κάτι που έχει τονώσει τον τουρισμό στη Λέσβο και τα άλλα νησιά όπου ισχύει.

Χθες, από τις Βρυξέλλες, υποστήριξε ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί «μια σημαντική στήριξη της τοπικής οικονομίας», ενώ είναι μία απόδειξη για τα θετικά και μετρήσιμα αποτελέσματα που παράγει η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων «προς όφελος και των δύο λαών».

Εντείνονται οι περιοδείες σε όλη την Ελλάδα

Οι περιοδείες του κ. Μητσοτάκη και κλιμακίων που θα αποτελούνται από στελέχη του κόμματος, βουλευτές και υπουργούς σε όλη τη χώρα θα ενταθούν το επόμενο διάστημα και θα βασίζονται στα πρότυπα της προεκλογικής εκστρατείας για τις εθνικές εκλογές του 2023.

Τώρα η έμφαση θα δοθεί στη Βόρεια Ελλάδα και όποιες άλλες περιοχές καταγράφονται απώλειες για τη ΝΔ προκειμένου να συσπειρώσουν το εκλογικό σώμα που στήριξε τη ΝΔ πριν έναν χρόνο.

Στην κυβερνητική παράταξη βλέπουν τις τελευταίες ημέρες ότι έχουν ανακοπεί οι διαρροές ψηφοφόρων προς τα δεξιά με αποτέλεσμα την ανάκαμψη του ποσοστού της ΝΔ στις μετρήσεις και σε αυτό εκτιμούν ότι έχει συμβάλει και η υποψηφιότητα Μπελέρη με το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share