Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Βάραγε... μύγες στο συνέδριο ο Κασσελάκης - Του «επιτίθενται» μέχρι και τα έντομα (video)

Όλα τα 'χε...

27 Οκτωβρίου 2023 07:36
Βάραγε... μύγες στο συνέδριο ο Κασσελάκης - Του «επιτίθενται» μέχρι και τα έντομα (video)
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Και μία άλλου είδους «μάχη» έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στο χθεσινό (26/10) συνέδριο του Economist, καθώς μία μύγα τον έβαλε στο «μάτι».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε στο πάνελ του συνεδρίου του Economist, ενώ μιλούσε (στα αγγλικά) για τις εκλογές, είδε να έρχεται διαρκώς επάνω του μια ενοχλητική μύγα. Προσπάθησε να τη διώξει, αλλά εις μάτην. «Πάνω σε μένα έρχεται, συγκεκριμένα σε μένα», σχολίασε με χιούμορ.

Το βίντεο, φυσικά, έγινε viral στα social media, με τα σχόλια να έχουν πάρει «φωτιά». Συγχρόνως, «Το φιλί του Ιούδα»: «Πάρτι» στο Twitter με το φιλί Κασσελάκη – Αχτσιόγλου στην πρώτη τους συνάντηση

Δείτε παρακάτω το στιγμιότυπο

Αισιόδοξος ο Στέφανος Κασσελάκης: «Ήμουν το αουτσάιντερ - Φιλοδοξώ να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός»

Τη γρήγορη πολιτική του πορεία μέχρι να φτάσει να διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης, σε ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη χρονιά ως «εκλογική», κατά την οποία, όπως είπε, το κόμμα του έχασε σε δύο εκλογές, ενώ «φιλοδοξούσαμε να ηγηθούμε μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνασπισμού».

«Ήταν μια ηχηρή νίκη για τον κ. Μητσοτάκη, μόλις δύο μήνες μετά την τραγική σύγκρουση τρένων που σκότωσε 57 ανθρώπους, κυρίως νέους που επέστρεφαν στο πανεπιστήμιο μετά από ένα μακρύ Σαββατοκύριακο».

Κασσελάκης

«Ήθελα να παραμείνει ο Τσίπρας»

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε εκτεταμένα στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Αλίμονο, ο προκάτοχός μου αποφάσισε να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, ήθελε να παραμείνει». Πρόσθεσε, δε, ότι «ο Αλέξης είναι ο λόγος που πολλοί από εμάς μπήκαμε στον ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου».

Για τα πεπραγμένα του πρώην προέδρου του κόμματος, επισήμανε πως «άνοιξε τον ΣΥΡΙΖΑ στο προοδευτικό κέντρο, έβγαλε τη χώρα από τρία αυστηρά πακέτα λιτότητας διατηρώντας παράλληλα το δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας. Και όλα αυτά, προστατεύοντας τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας της χώρας και επιλύοντας ένα μακροχρόνιο ευρωπαϊκό ζήτημα στον Βορρά μας, ανάμεσα στην Ελλάδα και τώρα στη Βόρεια Μακεδονία».

Κασσελάκης

«Δεν ταίριαζα στο προφίλ της παραδοσιακής Αριστεράς»

Αναφερόμενος στη δική του πορεία, σημείωσε: «Δύο μήνες αφότου ο Αλέξης αποφάσισε να αποχωρήσει, ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για να τον διαδεχτώ. Δεν ήμουν μέλος του κόμματος, επίσης, δεν ταίριαζα στο προφίλ της παραδοσιακής Αριστεράς – από την απασχόληση στην Goldman Sachs, και ως πρώην επιχειρηματίας και στέλεχος ναυτιλίας. Αλλά εκλέχτηκα, με μεγάλη διαφορά, ως αουτσάιντερ στην κούρσα, που κέρδισε τις εργατικές γειτονιές και τις αγροτικές περιοχές. Και αυτό είναι το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι της θέσης μου σήμερα: ότι όσοι έμειναν έξω από το λεγόμενο σύστημα, έβλεπαν σε μένα έναν σύγχρονο μαχητή, όχι μόνο για τα συμφέροντά τους, αλλά για το συλλογικό μέλλον της χώρας. Φιλοδοξώ να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας για όλους τους Έλληνες –εγχώρια και διεθνώς– αλλά η πίστη μου είναι πάνω από όλα στους ανθρώπους που με αγκάλιασαν και με ώθησαν».

Τέλος, ο κ. Κασσελάκης διαβεβαίωσε πως θα είναι στο πλευρό των ανθρώπων «που αγωνίζονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, που λαχταρούν τα παιδιά τους να επιστρέψουν στην Ελλάδα, που είναι θαμμένοι σε στοίβες λάσπης μετά τις πρόσφατες πλημμύρες και με αμελητέα κρατική υποστήριξη».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share