Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Προϋπολογισμός 2023 - Μητσοτάκης: Από τον Φεβρουάριο και για 6 μήνες η πολιτεία θα καλύπτει το 10% για αγορές τροφίμων

«Κόμμα διαμαρτυρίας» χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής

17 Δεκεμβρίου 2022 20:15
Προϋπολογισμός 2023 - Μητσοτάκης: Από τον Φεβρουάριο και για 6 μήνες η πολιτεία θα καλύπτει το 10% για αγορές τροφίμων
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατά την ομιλία του στη Βουλή πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως από τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση θα καλύπτει το 10% των αγορών των πολιτών στα σούπερ μάρκετ και συνολικά στις επιχειρήσεις τροφίμων. Με την ευκαιρία, δείτε την αποκάλυψη του Νικόλαου Γιατρομανωλάκη για τον πρωθυπουργό.

«Λυπάμαι που ο κ.Τσίπρας δεν ήταν στην αίθουσα να ακούσει τον ΥΠΟΙΚ που απάντησε και έδωσε στοιχεία για την κυβέρνηση ΝΔ και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κύριε Τσίπρα μου έκανε εντύπωση πως αν προκηρύξω εκλογές τώρα, όπως μου ζητάτε, πώς θα πείθατε τον ελληνικό λαό. Αν πράγματι θέλετε να πείσετε τον ελληνικό λαό πως θέλετε μία ευκαιρία, μιλήσατε 65 λεπτά, αλλά μιλήσατε 3 λεπτά για το τι θα κάνατε αν σας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός. Ήσασταν, είστε και θα είστε κόμμα διαμαρτυρίας και όχι εξουσίας, κόμμα της γκρίνιας και όχι του αποτελέσματος».

«Το 2023 θα είναι καλύτερο από το 2022», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συμπληρώσει ότι το Eurogroup ενέκρινε την εκταμίευση, η οποία εκκρεμούσε. «Μεταφράζονται όλα αυτά σε χρήματα για τα δημόσια Ταμεία. Πρόκειται για μία απόδειξη της οικονομίας τα τελευταία χρόνια. Το 2022 κλείνει με μέσο όρο διπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρους».

«Το 2019 η Ισπανία είχε χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας σε σχέση με την Ελλάδα. Σήμερα, η ανεργία στην Ελλάδα είναι κάτω από 12% ενώ στην Ισπανία είναι 13%. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 9,7% μέσα στο 2022. «Μεγαλύτερη μείωση του δημοσίου χρέους στην Ευρώπη για την Ελλάδα. Πού βρίσκεται η Ισπανία; Αύξηση 15%. Οι εξαγωγές καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, όπως και οι επενδύσεις. Τον τόπο μας εμπιστεύονται παγκόσμιοι κολοσσοί», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι από του χρόνου η οικονομία γυρίζει σε πρωτογενή πλεονάσματα.

«Η κυβέρνηση δεν αποκκλίνει από την ελάφρυνση των φόρων στους πολίτες, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να προσθέσει: «Ο ΕΝΦΙΑ έχει μειωθεί κατά 34%», ανέφερε. «Όταν καταργούμε τις γονικές παροχές για όλους, η μεσαία τάξη δεν ωφελείται τελικά;», διερωτήθηκε. «Πολλά προϊόντα έχουν χαμηλό ΦΠΑ», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Έγιναν στοχευμένες παρεμβάσεις. Το κράτος στέκεται δίπλα στους πολίτες, απέναντι στο άγχος του ρεύματος», είπε και αναφέρθηκε στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Αναφερόμενος στους φόρους είπε ότι «άλλοι φώναζαν και άλλοι τους εισπράττους» και καταχειροκροτήθηκε. «Υπήρξε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία εισέπραξε υπερκέρδη από παραγωγούς ενέργειας», διερωτήθηκε και καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

«Παραδόθηκαν αρκετοί δρόμοι», είπε «σε αντίθεση με τον αγαπημένο σας εργολάβο, τον Χρήστο Καλογρίτσα, κ. Σπίρτζη». «Όλα αυτά δεν έτυχαν κ. Τσίπρα, πέτυχαν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στον ΒΟΑΚ που θα ολοκληρωθεί στην Κρήτη και στο Μετρό στη Θεσσαλονίκη. «Πώς το είπατε κ.Τσίπρα; Όλα αυτά δεν έτυχαν, πέτυχαν! Οπως πέτυχε στην Κρήτη να κατασκευαστεί ο βόρειος άξονας. Οπως πέτυχε το γεγονός ότι ο Πειραιάς συνδέεται πλέον με το αεροδρόμιο και όπως γνωρίζουν οι Θεσσαλονικείς τέτοια εποχή του χρόνου θα έχουν και Μετρό και αρχαία και όχι μουσαμάδες εξαπάτησης».

«Οι πολίτες ξέρουν πώς ζούσαν και ξέρουν πώς ζουν, κ. Τσίπρα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θυμήθηκε το μνημόνιο. «Οι πολίτες θυμούνται καλά τα capital control, τις κλειστές τράπεζες και συνταξιούχους να κλαίνε έξω από τράπεζες».

«Συνεργαστήκατε με τη Χρυσή Αυγή για να ρίξετε τον Σαμαρά» είπε ο κ Μητσοτάκης και πρόσθεσε:«Για πρώτη φορά στην Παιδεία έγιναν 25.000 νέοι διορισμοί. Οι μαθητές γνωρίζουν ότι μαθαίνουν πια νέες δεξιότητες στα σχολεία. Τόσο αξιοπρεπές ήταν να αφήνετε τους συνταξιούχους αφήνετε 3 και 4 χρόνια χωρίς να παίρνουν τις συντάξεις;». «Αναρωτιέμαι αν όντως η χώρα ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας το 2014 γιατί τάξατε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Ήσασταν αδαής ή ήσασταν ψεύτης. Η ιστορία έδωσε την απάντηση. Ο τόπος ξεπέρασε την καταιγίδα της πανδημίας», είπε και πρόσθεσε: «Έγιναν 18.000 προσλήψεις και πήραμε ιατρικό εξοπλισμό. Σε λίγες εβδομάδες πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχοι θα έχουν όφελος περίπου 8%. Παραπάνω από 9 στους 10 συνταξιούχους θα δουν βελτίωση στο εισόδημά τους και τόνισε ότι οι πιο ευνοημένοι θα είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share