Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης χλεύαζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Λαϊκιστής, βαθύπλουτος γόνος, τεμπέλης και... "σπουδαίος" πολιτικός» (Video)

11 χρόνια πριν!

24 Αυγούστου 2022 08:23
Όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης χλεύαζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Λαϊκιστής, βαθύπλουτος γόνος, τεμπέλης και...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πριν από 11 χρόνια, όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ, ο νυν υπουργός Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, δεν είχε την ίδια άποψη που έχει σήμερα για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Παράλληλα, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης

Τότε έλεγε απαξιωτικά για αυτόν πως είναι «βαθύπλουτος γόνος, ένας λαϊκιστής που δεν έχει ποτέ εργαστεί». Μάλιστα είχε πει πως «αν είσαι βαθύπλουτος γόνος μπορείς να ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν χρειάζεται να εργαστούν ποτέ και άρα να έχεις φιλοσοφικές ανησυχίες».

Αυτά τα είχε πει με αφορμή πρόταση του Κ.Μητσοτάκη εκείνη την εποχή για μείωση των βουλευτικών αποδοχών.

Όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης χλεύαζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Ζούμε στην εποχή του λαϊκισμού, ο οποίος δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει. Χθες ας πούμε πήρε τη μορφή ενός βαθύπλουτου γόνου του πολιτικού μας συστήματος, ο οποίος βρήκε τη λύση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας στη βουλευτική αποζημίωση και στα δήθεν προνόμια των βουλευτών».

«Βεβαίως, αν είσαι βαθύπλουτος γόνος μπορείς να έχεις πολλές φιλοσοφικές ανησυχίες. Επειδή προφανώς ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν χρειάζεται να εργάζονται ποτέ στη ζωή τους άρα δεν έχει καμία ανάγκη για οτιδήποτε όσον αφορά τη λύση των πραγματικών προβλημάτων της ζωής», πρόσθεσε.

Κατέληξε δε ως εξής: «Μια τέτοιου τύπου συζήτηση θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον για να λύσουμε πράγματι τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας και να δώσουμε πράγματι λύσεις στο σταυροδρόμι στο οποίο βρισκόμαστε. Όχι λύσεις λαϊκίστικες τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά λύσεις πραγματικές»

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 14 Ιουλίου 2011, μιλούσε με ανάλογο τρόπο και ειρωνικό ύφος για τον Κυρ. Μητσοτάκη και όλη την οικογένεια Μητσοτάκη, με αφορμή την υπόθεση Siemens.

Ακούστε τον υπουργό του Μητσοτάκη με πόση ειρωνεία και χλευασμό αναφέρεται στον σημερινό πρωθυπουργό του, τον οποίο μεταξύ άλλων αποκαλεί (ειρωνικά) “σπουδαίο” και στο τέλος ρίχνει ένα γέλιο, μα τί γέλιο!

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share