Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023

Άδωνις Γεωργιάδης: «Είναι ύβρις να διαμαρτύρονται οι Έλληνες για ακρίβεια όταν πέφτουν βόμβες στην Ουκρανία!» (Video)

«Μόνο θαυματοποιός μπορεί να ρίξει τον πληθωρισμό»

11 Μαρτίου 2022 12:49
Άδωνις Γεωργιάδης: «Είναι ύβρις να διαμαρτύρονται οι Έλληνες για ακρίβεια όταν πέφτουν βόμβες στην Ουκρανία!» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Μου είπατε “έχετε ρεκόρ πληθωρισμού”. Έλα; Μου το είπατε απότομα και συγκλονίστηκα. Μόνο αν είχαμε εδώ πέρα έναν θαυματοποιό να κυβερνά δεν θα είχαμε ρεκόρ πληθωρισμού. Θα μου πεις θα μπορούσαμε να είμαστε χαμηλότερα από άλλες χώρες. Δεν είμαστε η χαμηλότερη», δήλωσε μέσα στην ειρωνεία, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια παίρνοντας ένα ακόμα πιο υποκριτικό ύφος δήλωσε: «Θέλω να είμαι και ειλικρινής εδώ, μπροστά στο δράμα που περνάει ο ουκρανικός λαός, τις βόμβες που πέφτουν στα κεφάλια τους, τους νεκρούς που έχουνε, τα μαιευτήρια που καίγονται, να μιλάμε εδώ εμείς για τα δικά μας δράματα το θεωρώ και λίγο ύβρη».

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο υπουργός Ανάπτυξης κατηγορεί τους πολίτες της χώρας ως γκρινιάρηδες, υπερβολικούς και λαϊκιστές.

Άδωνις Γεωργιάδης για ακρίβεια: «Σταματήστε την κλάψα και τη μιζέρια»

Για τον πληθωρισμό, την ακρίβεια και την πορεία της οικονομίας μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Υπουργός παραδέχτηκε μεν ότι βασικά προϊόντα έχουν αυξηθεί αλλά έκανε λόγο για παγκόσμιο φαινόμενο. Παράλληλα υποστήριξε ότι υπάρχει γκρίνια και μιζέρια που βλάπτει τη χώρα.

«Η οικονομία μας πηγαίνει συγκριτικά με τους άλλους εξαιρετικά καλύτερα. Και έχουμε πετύχει κάτι που ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών το είπε στη γερμανική βουλή ως εγκώμιο για την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που κατάφερε να έχει υψηλή ανάπτυξη και χαμηλό πληθωρισμό.

Μας παρουσίασαν στη γερμανική βουλή ως παράδειγμα επιτυχίας. Μην γκρινιάζουμε όλη την ημέρα, δεν μπορεί όλοι οι άλλοι να λένε ότι πάμε καλά και εμείς όλη την ημέρα να γκρινιάζουμε. Δεν γίνεται!» είπε αρχικά σε έντονο ύφος ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Να έρθει ο Γερμανός να ζήσει με 600 ευρώ τον μήνα, να ζήσουμε εγώ κι εσείς με 600 ευρώ τον μήνα», του απάντησε ο Γιώργος Παπαδάκης.

«Προχθές έκανα τα εγκαίνια της έκθεσης Horeca. Θα άξιζε τον κόπο να πάει μια κάμερα εκεί, να βγει και ένα θετικό μήνυμα. Να δείτε πόσες χιλιάδες κόσμου πήγε, πόσο θετικό κλίμα υπάρχει. Πόση αισιοδοξία για το μέλλον. Το αντίθετο από αυτό που βγάζετε. Σας προκαλώ, πάρτε μια κάμερα και πηγαίνετε στη Horeca» είπε ο Υπουργός.

«Όχι, θα πάρουμε μια κάμερα και θα βγούμε μαζί έξω κύριε Υπουργέ…» του αντιπρότεινε ο Γιώργος Παπαδάκης.

«Φτάνει, φτάνει δεν θέλω άλλη μιζέρια, τη βαρέθηκα! Η μιζέρια κάνει κακό στην Ελλάδα, βλάπτει την πατρίδα η μιζέρια» είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

«Καμία μιζέρια. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, δεν κάνουμε καθόλου κακό στην Ελλάδα μεταφέροντας τον παλμό της κοινωνίας» είπε ο Γιώργος Παπαδάκης.

«Η μιζέρια κάνει πολύ κακό, εξαιρετικό κακό. Επαναλαμβάνω, πληθωρισμός υπάρχει, είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, δεν θα πάμε τη χώρα στα βράχια για μια μονάδα στις δημοσκοπήσεις», πρόσθεσε ο Άδωνς Γεωργιάδης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share