Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Δείτε live το τελευταίο «αντίο» - «Αθάνατη» φώναζε ο κόσμος

Μια γυναίκα σύμβολο για πολλούς Έλληνες που έφυγε νικημένη από τον καρκίνο στα 56 της χρόνια

27 Οκτωβρίου 2021 13:43
Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Δείτε live το τελευταίο «αντίο» - «Αθάνατη» φώναζε ο κόσμος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: H τελευταία πράξη του εθνικού πένθους για τη Φώφη Γεννηματά λαμβάνει χώρα σήμερα στη Μητρόπολη και στο Α΄ Νεκροταφείο. Η οικογένεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, οι συνεργάτες, οι φίλοι, τα ηγετικά στελέχη της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης μαζί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας αλλά και απλοί πολίτες πρόκειται να παραστούν στη εξόδιο ακολουθία για τη Φώφη Γεννηματά, συνοδεύοντας την γενναία πολιτικό και φίλη στο τελευταίο της ταξίδι.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΔΩ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Σ΄ όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σ΄όλο το κόσμο ως απόδοση τιμής στην εκλειπούσα πολιτικό.

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο Καθεδρικό Ναό της Αθήνας από τις 10 το πρωί για να δοθεί η δυνατότητα στους απλούς πολίτες που την αγάπησαν και την εκτίμησαν να την αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη και υπερήφανη μάχη που έδωσε με σθένος, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια.

«Αθάνατη» φώναζε ο κόσμος

Εν μέσω χειροκροτημάτων βγήκε από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών το φέρετρο με τη Φώφη Γεννηματά, το οποίο παραμένει σκεπασμένο με τρεις σημαίες, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελλάδας. «Στο καλό», «αθάνατη» φώναζε ο κόσμος ενώ ρίχνει λουλούδια πάνω στο φέρετρο.

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: «Μη φοβάσαι θα είναι κοντά οι άγγελοι» - Η ζωγραφιά 7χρονης που «τσακίζει» καρδιές

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Κλίμα οδύνης και συγκίνησης επικρατεί από νωρίς το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη, όπου από τις 10:00 έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Φώφης Γεννηματά.

Απλός κόσμος συρρέει για να αφήσει ένα λουλούδι και να αποχαιρετήσει την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, ενώ αναφέρεται και στο ήθος και την αγωνιστικότητά της.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε πάνω στο φέρετρό της τη ζωγραφιά μιας 7χρονης, που τη συνοδεύουν κόκκινα λουλούδια. Η Κατερίνα έχει ζωγραφίσει λουλούδια και καρδιές και γράφει: «Σ’ αγαπώ. Μη φοβάσαι, θα είναι κοντά οι άγγελοι».

Η ζωγραφιά 7χρονης που «τσακίζει» καρδιές στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Ράκος η αδερφή της - Ζήτησε να μείνει μόνη μέσα στη Μητρόπολη

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και συγκίνησης τελείται αυτή την ώρα το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής Ώρα Ελλάδος, από νωρίς το πρωί δίπλα στο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά στέκεται η αδερφή της, Μαίρη, η οποία έχει ήδη «χτυπηθεί» δυο φορές από καρκίνο στο παρελθόν και ζήτησε να παραμείνει μόνη με την αδερφή της για μισή ώρα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share