Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021

Κηδεία Φώφη Γεννηματά: Αυτή την ώρα το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της! Θα ενταφιαστεί στο πλευρό του πατέρα της - Ο 17χρονος γιος της θα εκφωνήσει επικήδειο

Το λαϊκό προσκύνημα, οι επικήδειοι, οι παραστάτες στη σορό και πού θα ταφεί

27 Οκτωβρίου 2021 10:24
Κηδεία Φώφη Γεννηματά: Αυτή την ώρα το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της! Θα ενταφιαστεί στο πλευρό του πατέρα της - Ο 17χρονος γιος της θα εκφωνήσει επικήδειο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κηδεία Φώφη Γεννηματά: Αυτή την ώρα πραγματοποιείται το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της Φώφης Γεννηματά στο παρεκκλήσι της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών.

Λίγο μετά τις 08:00 το πρωί, η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών και οδηγήθηκε στο παρεκκλήσι όπου και από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να αφήσει ένα λουλούδι προς τιμήν της. Πάνω στο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά βρίσκεται η σημαία της Ελλάδας, η σημαία του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.

Επικήδειο θα εκφωνήσει ο 17χρονος γιος της, Γιώργος

Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Συγκεκριμένα εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα την αποχαιρετήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια o 17χρονος γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Ως γνωστόν η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

Φώφη Γεννηματά: Θα ενταφιαστεί στο μνήμα του πατέρα της του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά

Το δημοτικό συμβούλιο με πρόταση του δημάρχου αποφάσισε ομόφωνα τον τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη ενταφιασμό της στο μνήμα, στο οποίο είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γεώργιος Γεννηματάς, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

«Πολύτιμες κοινωνικές και πολιτικές παρακαταθήκες αποτελούν η υποδειγματική στάση ζωής που τήρησε η Φώφη Γεννηματά και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε τις προκλήσεις, καθώς και το σύστημα αξιών που υπηρέτησε», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης , στην εισήγηση του προς το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, που συνήλθε σήμερα εκτάκτως προκειμένου «να αποδώσει τις δέουσες τιμές σε μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής, τη Φώφη Γεννηματά».

Το δημοτικό συμβούλιο με πρόταση του δημάρχου αποφάσισε ομόφωνα τον τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη ενταφιασμό της στο μνήμα, στο οποίο είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γεώργιος Γεννηματάς, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Επίσης, αποφασίστηκε να παραβρεθεί αντιπροσωπεία του Σώματος στην κηδεία, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθηναίων.

«Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά, της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, της σεμνής και ευγενούς πολιτικού, της μητέρας και συζύγου που αντιμετώπισε με ψυχραιμία, γαλήνη και γενναιότητα τις μεγάλες προκλήσεις, βύθισε στο πένθος την Ελλάδα και την Αθήνα. Ο θάνατος την απέσπασε από τον δημόσιο βίο στον οποίο πρόσφερε θετικές υπηρεσίες και από την αφοσίωση των οικείων της για να την παραδώσει στην αθανασία» ανάφερε στην εισήγηση του ο δήμαρχος και υπογράμμισε:

«Με το ακαταμάχητο σθένος που υπηρέτησε τις δημοκρατικές αρχές και τον ελληνικό λαό, υπήρξε από τους στυλοβάτες της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής ζωής της χώρας και παρέμεινε στις επάλξεις μέχρι τέλους».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share