Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Παρέμβαση Εισαγγελέα για την ανάρτηση Μπογδάνου με τα ονόματα των νηπίων (Video)

Η ιστοσελίδα παρέθετε χωρίς καμία προφύλαξη-κάλυψη το αρχείο

16 Σεπτεμβρίου 2021 20:28
Παρέμβαση Εισαγγελέα για την ανάρτηση Μπογδάνου με τα ονόματα των νηπίων (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Ποινική προκαταρκτική έρευνα ξεκινά η εισαγγελία Πρωτοδικών για το θέμα της δημοσιοποίησης των ονομάτων παιδιών που είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν σε νηπιαγωγείο του κέντρου της Αθήνας.

Η υπόθεση θα τεθεί στο εισαγγελικό μικροσκόπιο, με σκοπό να εντοπιστεί κάθε εμπλεκόμενος για την δημοσιοποίηση της λίστας με τα στοιχεία των νηπίων. Την προκαταρκτική εξέταση ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, με εντολή να στρέψει την έρευνα προς κάθε κατεύθυνση.

Ο εισαγγελέας αρχικά θα απευθυνθεί στην υπηρεσία Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία θα δώσει εντολή να εντοπίσει την αρχική πηγή της διαρροής. Ακολούθως, ο εισαγγελικός λειτουργός θα διακριβώσει, αν και ποια άλλα πρόσωπα εμπλέκονται ή συνδέονται με την διαχείριση του επίμαχου αρχείου προσωπικών δεδομένων που διέρρευσε.

Η λίστα των ονομάτων των νηπίων δημοσιεύθηκε σε ενημερωτική ιστοσελίδα υπό τον τίτλο “ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας” και με κείμενο που αναφερόταν στο “οξύ κοινωνικό και δημογραφικό πρόβλημα”, που κατά την ιστοσελίδα δημιουργεί το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Η ιστοσελίδα παρέθετε χωρίς καμία προφύλαξη-κάλυψη το αρχείο, στο οποίο τα ονόματα αλλοδαπών μαθητών είναι η πλειονότητα της τάξης.

Το επίμαχο δημοσίευμα αναδημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ενώ μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, η ιστοσελίδα “κατέβασε” τον κατάλογο αναφέροντας πως επρόκειτο περί λάθους εκ παραδρομής και επισημαίνοντας ότι ο κατάλογος κυκλοφορούσε ήδη στο διαδίκτυο. Αντίστοιχα και ο βουλευτής, σε νεώτερη ανάρτησή του αναφέρθηκε σε λάθος που διορθώθηκε και για το οποίο απολογήθηκε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share