Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Τσίπρας: «O κ. Μητσοτάκης πήρε πίσω την ψεύτικη συγγνώμη για τις πυρκαγιές»

«Ο πρωθυπουργός έδειξε σαν να μην έχει καταλάβει τίποτα»

25 Αυγούστου 2021 12:43
Τσίπρας: «O κ. Μητσοτάκης πήρε πίσω την ψεύτικη συγγνώμη για τις πυρκαγιές»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη διαπίστωση πως το «φυσιολογικό καλοκαίρι» που υποσχόταν ο πρωθυπουργός λίγους μήνες πριν διαψεύστηκε σε δύο κρίσιμους τομείς όπως στην ασφάλεια για τις πυρκαγιές και στην πανδημία του κορωνοϊού αναμένεται να επικεντρωθεί η κριτική του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του και σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:

«Είναι κρίμα, είναι προκλητικό, κ. Μητσοτάκης με τη στάση του, με το ύφος του να δείχνει να μην έχει καταλάβει τίποτα. Είναι κρίμα για μια τραγωδία που μας συντάραξε όλους μας, να επιλέγει την πεπατημένη της επικοινωνίας, της συγκάλυψης, της επικοινωνίας και της μετάθεσης των βαρύτατων ευθυνών του. Προσπαθούσε να μας πείσει πως έγιναν όλα εξαιρετικά φέτος και υπάρχει μια παρανυχίδα, τα 1,3 εκατ. στρέμματα που κάηκαν. (…) Και έτσι ο κ. Μητσοτάκης πήρε πίσω την ψεύτικη συγγνώμη που είπε στον ελληνικό λαό τις ώρες της καταστροφής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε τον «βαθύτατο σεβασμό» του στους ανθρώπους της πρώτη γραμμής, πυροσβέστες, εθελοντές, κατοίκους, ανθρώπους του μόχθου και της αγάπης για τον τόπο τους, που δεν δίστασαν και δεν διστάζουν να σταθούν απέναντι στο θηρίο της πυρκαγιάς, τους 18αρηδες και τους 20αρηδες στην Εύβοια, την Αττική, την Πελοπόννησο, «που για μήνες ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση του, και η προπαγάνδα του, βάφτιζαν ανεύθυνους και στιγμάτιζαν ως υπαίτιους για το ξέσπασμα της πανδημίας».

Σημείωσε ότι «είναι ανάγκη το πένθος, η απελπισία, ο θυμός, να γίνουν δύναμη ελπίδας, αναγέννησης, ανοικοδόμησης και επανεκκίνησης.

  • Τόνισε ότι χωρίς κυνήγι μαγισσών «που τόσο εύκολα χρησιμοποίησε παλιότερα ο κ. Μητσοτάκης από τα έδρανα της αντιπολίτευσης», πρέπει να απαντηθεί τι και ποιος φταίει που πάνω από ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη, ζωές, ζώα, σπίτια, περιουσίες, έγιναν κάρβουνο.
  • Τόνισε ότι δεν απαντήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη, όμως πρέπει να απαντηθεί, «γιατί χωρίς αυτό το πολιτικό μας σύστημα απλώς θα προετοιμάζει την επόμενη τραγωδία».

Δείτε την ομιλία:

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share