Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Πόθεν έσχες - Αλέξης Τσίπρας: Τα εισοδήματά του στη δήλωση του 2020

Δήλωσε εισοδήματα ύψους 32.961,68 ευρώ

29 Ιουλίου 2021 12:04
Πόθεν έσχες - Αλέξης Τσίπρας: Τα εισοδήματά του στη δήλωση του 2020
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην δημοσιότητα δόθηκε το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Για το έτος χρήσης 2019 δήλωσε εισοδήματα ύψους 32.961,68 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση και αποζημίωση πρωθυπουργού.

Δείτε εδώ το Πόθεν Έσχες του Αλέξη Τσίπρα:

Η σύντροφός του Αλέξη Τσίπρα Μπέτυ Μπαζιάνα δήλωσε 19.355,78 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες.

Οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των «300» της Βουλής καθώς και των λοιπών πολιτικών προσώπων, όπως οι ευρωβουλευτές, οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι, δημοσιοποιήθηκαν στις 11:30 το πρωί από την Επιτροπή του Κοινοβουλίου που είναι αρμόδια για τον έλεγχο των ετήσιων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Η δημοσιοποίηση αφορά τις δηλώσεις οι οποίες υποβλήθηκαν το 2020 και, ως εκ τούτου, θα έρθουν στο φως στοιχεία για τα εισοδήματα και την περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών κατά την οικονομική χρήση του 2019, χρονιά κατά την οποία έγιναν οι εκλογές και συντελέστηκε η κυβερνητική αλλαγή. Αυτό σημαίνει ότι στις δηλώσεις, οι οποίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Βουλής, ακτινογραφείται η οικονομική κατάσταση των στελεχών τόσο της απελθούσας κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όσο και της κυβέρνησης της ΝΔ που ανέλαβε τα ηνία στο μέσον του 2019.

 Πόθεν έσχες - Αλέξης Τσίπρας: Τα εισοδήματά του στη δήλωση του 2020

Πόθεν Έσχες: Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές, εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, περιφερειάρχες και δήμαρχοι.

Δείτε το πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών ΕΔΩ

Τι απαντά ο πρόεδρος της επιτροπής για την αρχειοθέτηση

Με ομόφωνη απόφαση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών ομάδων τέθηκαν στο αρχείο οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των πολιτικών αρχηγών που εξετάστηκαν κατά προτεραιότητα σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της επιτροπής Πόθεν Εσχες Θανάση Μπούρα.

Ο κ. Μπούρας απαντώντας σε δημοσιεύματα που μιλούν για απόπειρα «κουκουλώματος» αλλά και στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξηγεί το ζήτημα που σήμερα εγείρει ο ΣΥΡΙΖΑ αρχειοθετήθηκε πριν από μόλις ένα μήνα με την σύμφωνη γνώμη και του… ΣΥΡΙΖΑ.

πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών

Αναλυτικά ο πρόεδρος εξηγεί:

«Ως εκ τούτου, προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε απάντηση όσων αναληθών αναφορών φιλοξενούνται σήμερα από μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου περι απόπειρας δήθεν «κουκουλώματος» από την Επιτροπή, ξεκαθαρίζω ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής της 23ης Ιουνίου 2021 αρχειοθετήθηκαν οι δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών που εξετάστηκαν κατά προτεραιότητα των χρήσεων 2015-2018 μεταξύ των οποίων και του Κυριάκου Μητσοτάκη» και προσθέτει «η απόφαση ήταν ομόφωνη, δηλαδή και με τη σύμφωνη γνώμη του τακτικού μέλους της Επιτροπής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπύρου Λάππα, ο οποίος χθές αντικαταστάθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλο Πολάκη».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share