Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πόθεν Έσχες: Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών

Τα πόθεν έσχες δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της Βουλής

29 Ιουλίου 2021 11:48
Πόθεν Έσχες: Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές, εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, περιφερειάρχες και δήμαρχοι.

Δείτε το πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών ΕΔΩ

Τι απαντά ο πρόεδρος της επιτροπής για την αρχειοθέτηση

Με ομόφωνη απόφαση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών ομάδων τέθηκαν στο αρχείο οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των πολιτικών αρχηγών που εξετάστηκαν κατά προτεραιότητα σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της επιτροπής Πόθεν Εσχες Θανάση Μπούρα.

Ο κ. Μπούρας απαντώντας σε δημοσιεύματα που μιλούν για απόπειρα «κουκουλώματος» αλλά και στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξηγεί το ζήτημα που σήμερα εγείρει ο ΣΥΡΙΖΑ αρχειοθετήθηκε πριν από μόλις ένα μήνα με την σύμφωνη γνώμη και του… ΣΥΡΙΖΑ.

πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών

Αναλυτικά ο πρόεδρος εξηγεί:

«Ως εκ τούτου, προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε απάντηση όσων αναληθών αναφορών φιλοξενούνται σήμερα από μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου περι απόπειρας δήθεν «κουκουλώματος» από την Επιτροπή, ξεκαθαρίζω ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής της 23ης Ιουνίου 2021 αρχειοθετήθηκαν οι δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών που εξετάστηκαν κατά προτεραιότητα των χρήσεων 2015-2018 μεταξύ των οποίων και του Κυριάκου Μητσοτάκη» και προσθέτει «η απόφαση ήταν ομόφωνη, δηλαδή και με τη σύμφωνη γνώμη του τακτικού μέλους της Επιτροπής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπύρου Λάππα, ο οποίος χθές αντικαταστάθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλο Πολάκη».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share