Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021

Συγκινεί ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης: «Με τους αγώνες γενναίων ανθρώπων έφτασα εδώ»

Η ανάρτησή του τα λέει όλα

5 Ιανουαρίου 2021 18:45
Συγκινεί ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης: «Με τους αγώνες γενναίων ανθρώπων έφτασα εδώ»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συγκινεί για ακόμη μια φορά ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο οποίος έγινε ο πρώτος ανοικτά γκέι πολιτικός, που αναλαμβάνει υψηλό πόστο σε Υπουργείο, με τον ίδιο να ορκίζεται και να μιλά εκ νέου για τη διαδρομή του μέχρι το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η απόφαση του πρωθυπουργού να τον ορίσει υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού έγινε τίτλος όλου του ανασχηματισμού διεθνώς, με την αναφορά ότι πρώτη φορά στην Ελλάδα ανοιχτά ομοφυλόφιλος μπαίνει στο κυβερνητικό σχήμα.

Ηταν το Associated Press αυτό που πρώτο μετέδωσε την είδηση και έφτασε σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ανά τη Γη. Eξι λέξεις στον τίτλο, που καταγράφηκε ως ιστορικός: Greece names first openly gay minister, δηλαδή «Η Ελλάδα ορίζει τον πρώτο ανοιχτά γκέι υπουργό».

Έχει ενδιαφέρον ότι στο κείμενο αναφέρεται πως η «κεντροδεξιά κυβέρνηση» τοποθέτησε το πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο μέλος ελληνικής κυβέρνησης.

Ένα βήμα παραπέρα πηγαίνει η γερμανική «Bild», που μετά την είδηση και τις ευρύτερες αναφορές στη νέα κυβέρνηση επισημαίνει ότι «ο Γιατρομανωλάκης μπορεί να εξελιχθεί στο νέο αστέρι της κυβέρνησης». Ο τίτλος του άρθρου είναι «Η Ελλάδα αποκτά τον πρώτο της gay υπουργό!».

Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Το σχόλιο μετά την ορκωμοσία του

«Το τελευταίο 24ωρο έχουν ξεκινήσει συζητήσεις, debate και διάλογοι για παλιά και για καινούργια θέματα, έχω ήδη τον πρώτο ψεύτικο λογαριασμό twitter στο όνομά μου (δεν είμαι στο twitter) και ο Βρασίδας και ο Πάτρικ έχουν την τιμητική τους.

Το τελευταίο 24ωρο όμως συνέβησαν κυρίως τα εξής:

Αναγνωρίζεται από τον Πρωθυπουργό, ακόμα πιο εμφατικά, η σημασία του σύγχρονου πολιτισμού στην χώρα μας, τόσο σε κοινωνικό επίπεδο, όσο και σε αναπτυξιακό, όχι ότι αυτά τα δύο δεν είναι αλληλένδετα. Η δουλειά που έχει ξεκινήσει πριν 18 μήνες όταν συστάθηκε η Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού, και που εκ των πραγμάτων πήρε άλλη τροπή λόγω της πανδημίας, θα συνεχιστεί ακόμα πιο εντατικά, με σοβαρές τομές και μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανθεκτικότητα του κλάδου, στηρίζουν ουσιαστικά τους ανθρώπους του, και αναδεικνύουν την σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία.

Αναγνωρίζεται επίσης ότι οι αγώνες κάποιων πολύ γενναίων ανθρώπων εδώ και δεκαετίες, έχουν επιτρέψει σε άτομα σαν εμένα να μπορούμε χωρίς φόβο να είμαστε ο εαυτός μας ακόμα και όταν κατέχουμε δημόσια αξιώματα. Είναι μία σπουδαία τιμή αλλά και μια βαθιά υποχρέωση απέναντι στις γενιές που έρχονται, να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς στίγμα και χωρίς διακρίσεις. Όλα τα άλλα που γράφονται και λέγονται είναι ήσσονος σημασίας. Καλή χρονιά».

Γιατρομανωλάκης δημοσίευση

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share