Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Economist: Το εύστοχο σκίτσο που σατιρίζει την τουρκική επεκτατικότητα

Αναπαριστά αγώνες κολύμβησης

7 Σεπτεμβρίου 2020 10:11
Economist: Το εύστοχο σκίτσο που σατιρίζει την τουρκική επεκτατικότητα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με ιδιαίτερα εύστοχο και γλαφυρό τρόπο σχολιάζει το περιοδικό Economist τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για ένα σκίτσο που αναπαριστά αγώνες κολύμβησης, και μάλιστα στο πλαίσιο του «Μεσογειακού Πρωταθλήματος».

Κι ενώ όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν και οι διαγωνιζόμενοι έχουν παραταχθεί στους βατήρες, μία επόπτης εμφανίζεται να λέει δείχνοντας την πισίνα:

«Ο Τούρκος διαγωνιζόμενος υποστηρίζει ότι αυτά είναι δικά του χωρικά ύδατα».

Όπως φαίνεται στο σκίτσο, ο Τούρκος διαγωνιζόμενος έχει παραταχθεί οριζόντια της πισίνας, μόνος του, ενώ οι υπόλοιποι αθλητές, βρίσκονται κανονικά στο πάνω άκρο της πισίνας, ο ένας δίπλα στον άλλο.

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν: «Η Άγκυρα μεταφέρει 40 τανκς από τη Συρία στον Έβρο»

Η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Haberler και το ιδιωτικό πρακτορείο ΙΗΑ μεταδίδουν την φερόμενη μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία στον Έβρο

Μεταδίδεται εδώ και λίγα λεπτά από το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο haberler.com. Αναφέρει ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από το απόγευμα σήμερα ξεκίνησαν να μεταφέρουν τανκς από τα σύνορα με τη Σύρια, στα σύνορα με την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι στον Έβρο ενισχύεται ο παλιός φράχτης και δημιουργείται ακόμα ένας νέος.

Πάντως, δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για την πιθανότητα να πρόκειται για επιστροφή στρατευμάτων που παλαιότερα μεταφέρθηκαν από τον Έβρο στη Συρία.

«Από τις περιοχές Χατάι, Ρεϊχανλί και Κουμλού, στα σύνορα με τη Συρία τα τανκς φορτώθηκαν σε νταλίκες και ξεκίνησαν για την Αδριανούπολη», αναφέρει το άρθρο.

«Δυο κονβόι φορτηγών φορτωμένα με περίπου 40 τανκς αναχώρησαν από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία σήμερα το απόγευμα, και η συνοδεία αναμένεται να αποσταλεί στην Αδριανούπολη με τρένο από το λιμάνι του Ισκεντερούμ.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share