Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Βουλευτικές εκλογές 2019: Μάθετε που ψηφίζετε!

Αλλαγές στα εκλογικά κέντρα!

4 Ιουλίου 2019 16:01
Βουλευτικές εκλογές 2019: Μάθετε που ψηφίζετε!

Μάθετε που ψηφίζετε για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής! Όσα πρέπει να ξέρετε!

Το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους πολίτες να ενημερωθούν εγκαίρως για το πού ψηφίζουν την 7η Ιουλίου, καθώς η κατανομή των εκλογέων θα είναι διαφορετική σε σχέση με τις τετραπλές εκλογές της 26ης Μαΐου, λόγω της σημαντικής μείωσης του συνολικού αριθμού των εκλογικών τμημάτων.

Να σας πούμε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Τον αναλυτικό οδηγό για τις εθνικές εκλογές 2019 της 7ης Ιουλίου εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα των ψηφοφόρων. Μεταξύ αυτών και το πώς θα βρουν το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψηφίζουν. Για να δείτε που ψηφίζετε μπείτε εδώ!

Τα αποτελέσματα των εκλογών ανακοινώνονται ζωντανά στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, για κάθε τμήμα μετά την αποστολή τους, στο Υπουργείο, από τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019. Ξέρετε ποιες είναι οι κυρώσεις σε περίπτωση που δεν εμφανιστείτε στην εφορευτική επιτροπή;

Ο μαραθώνιος της ενημέρωσης θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 με συνεχή ροή και ενημέρωση.

Την Κυριακή 7 Ιουλίου, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, ενδελεχή ρεπορτάζ από εκλογικά κέντρα θα δίνουν πλήρη εικόνα για τις τάσεις και τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων, ενώ λεπτό προς λεπτό θα καταγράφονται οι εξελίξεις της εκλογικής διαδικασίας.

Εκλογές 2019: Σε ποια περιοχή προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας;

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου μια νέα δημοσκόπηση έδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της Νέας Δημοκρατίας! Σε ποια περιοχή όμως είναι πιο υψηλά τα ποσοστά;

Χωρίς εκπλήξεις σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση του Μαϊου, φαίνεται να διαμορφώνεται το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στο νομό Χανίων. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB για το zarpanews.gr ο ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της Νέας Δημοκρατίας. Βέβαια το μεγάλο ποσοστό διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι φανερό και από άλλες δημοσκοπήσεις!

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 30,3% έναντι 29,4% της ΝΔ, με την μεταξύ τους διαφορά να είναι στις 0,9 μονάδες και στα όρια του στατιστικού λάθους.

Ακολουθεί με 6,1% το ΚΙΝΑΛ, με 3,4% το ΜέΡΑ25, με 3,3% το ΚΚΕ και με ποσοστά κάτω του 3%, η Πλεύση Ελευθερίας, Ελληνική Λύση κλπ.

Συσπειρώσεις/Μετακινήσεις ψηφοφόρων

Και τα δύο μεγάλα κόμματα παρουσιάζουν μεγάλη συσπείρωση σε σχέση με τις Eυρωεκλογές, όπως βλέπετε στην καρτέλα που ακολουθεί:

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share