Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021

Σάλος με τις τράπεζες σε όλη τη χώρα!

Δείτε τι έχει συμβεί - Οργή πολιτών

23 Οκτωβρίου 2021 10:31
Σάλος με τις τράπεζες σε όλη τη χώρα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολύ χαμηλό παραμένει το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών από τις τράπεζες. Αυτό το σχόλιο γίνεται, συνεχώς, στις οικονομικές στήλες του Τύπου. Παράλληλα, μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξει ο κόσμος καθώς οι απάτες με τις τράπεζες έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.

Όπως γράφει η «Καθημερινή», oι τράπεζες απαιτούν από τους πελάτες τους να στραφούν είτε στις ιστοσελίδες τους, και αν δεν βγάλουν άκρη στα τηλεφωνικά τους κέντρα.

Και τα δύο μπορεί, όπως επισημαίνεται, να είναι εφιαλτικά ακόμη και για ανθρώπους που καταλαβαίνουν από τεχνολογία! Στο τηλέφωνο μπορεί να περιμένεις 45 λεπτά εφόσον το αυτοματοποιημένο σύστημα δεν μπορεί να βρει λύση. Μετά ο εκπρόσωπος της τράπεζας αδυνατεί να λύσει το πρόβλημα και ή σε στέλνει σε άλλο τμήμα ή στο σάιτ, όπου επίσης δεν βρίσκεται λύση!

Σάλος με τις τράπεζες

Τράπεζες: «Τελειώνουν» τα ΑΤΜ που ξέρατε - «Λουκέτα» & διαμαρτυρίες πολιτών

Συνεχίζεται η αναστάτωση στη καθημερινότητα των πολιτών με το κλείσιμο υποκαταστημάτων τραπεζών και με την «αναζήτηση» ΑΤΜ. Ενώ, προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς οι οποίοι επιχειρούν να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους μέσω του συστήματος χρεωστικών καρτών.

Το μέλλον προδιαγράφεται ακόμα πιο δύσκολο καθώς οι μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, ετοιμάζονται για μεγαλύτερη συρρίκνωση δομών και «έξοδο» προσωπικού. Ολόκληρες περιοχές δεν έχουν ούτε ATM, με αποτέλεσμα πολίτες να υποβάλλονται σε μεγάλη ταλαιπωρία.

Εν μέσω πανδημίας αναγκάζονται να κάνουν χιλιόμετρα για ανάληψη μετρητών ή να διεκπεραιώσουν άλλες τραπεζικές υποθέσεις τους.

Για τις τελευταίες περιπτώσεις μάλιστα, παρατηρούνται ουρές έξω από εναπομείναντα υποκαταστήματα, παρά τις προσπάθειες που γίνονται για ηλεκτρονικά ραντεβού, κάτι που στην πράξη δύσκολα εφαρμόζεται ιδίως όσον αφορά άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχουν πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες.

Οι αντιδράσεις ειδικά στην επαρχία παίρνουν ήδη τη μορφή συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας έξω από τα τραπεζικά καταστήματα ενώ σε όλες τις περιπτώσεις οδηγούν στην κινητοποίηση των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και τοπικών βουλευτών όλων των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να αποφευχθούν τα λουκέτα που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω μαρασμό.

Τελειώνουν τα ΑΤΜ των τραπεζών

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι τράπεζες, ειδικά για την έλλειψη ΑΤΜ, προβάλλουν ως επιχείρημα για την αργή επέκταση του δικτύου, τους αυξημένους κινδύνους ασφαλείας (επιθέσεις κλπ).

Από την πλευρά τους βέβαια συνδικαλιστές -εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι οι τράπεζες δεν θέλουν να επωμιστούν το κόστος λειτουργίας των νέων ΑΤΜ (ενοίκια, χρηματαποστολές κλπ)

Σε όλα αυτά, υπενθυμίζεται, ότι όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ο συνολικός αριθμός του προσωπικού των τραπεζών (συστημικών και μη) έπεσε στα τέλη του 2020 σε 33.121, από 37.734 που ήταν στα τέλη του 2019. Άρα, μέσα σε ένα χρόνο είδαν την έξοδο 4.613 τραπεζοϋπάλληλοι (ποσοστιαία μείωση 12,2%).

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share