Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Ανατροπή με την πληρωμή τους - Δόθηκε νέα παράταση

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών

27 Φεβρουαρίου 2021 15:58
Τέλη κυκλοφορίας 2021: Ανατροπή με την πληρωμή τους - Δόθηκε νέα παράταση

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Αρκετοί είναι αυτοί που έτρεχαν μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας όμως έγινε μία μεγάλη ανατροπή.

Σημειώνεται ότι ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε δύο νέα επιδόματα ανεργίας για όσους βρίσκονται σε δύσκολη λόγω των γεγονότων που επικρατούν.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε νέα παράταση στα τέλη κυκλοφορίας για όσους δεν πρόλαβαν να τα πληρώσουν αυτές τις μέρες.

Νέα παράταση στα τέλη κυκλοφορίας.

Τέλη κυκλοφορίας: Η παράταση που ανακοινώθηκε

Ειδικότερα το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως «με σκοπό τη διευκόλυνση των υπόχρεων, παρατείνει μέχρι τη Δευτέρα 1/3/2021 την προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή τελών κυκλοφορίας έτους 2021».

«Πρόστιμα τελών κυκλοφορίας που τυχόν καταβλήθηκαν από 27/2/2021, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Voucher 200 ευρώ: Πότε ξεκινά η διαδικασία επιδότησης - Ποιοι αναμένεται να το λάβουν

Επιδότηση: Νέες ανακοινώσεις βγήκαν στο φως από το υπουργείο Παιδείας σχετικά με το voucher των 200 ευρώ που θα δοθεί για την αγορά laptop και tablet σε όσους το δικαιούνται.

Σημειώνεται ότι ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε δύο νέα επιδόματα ανεργίας για να τους στηρίξει σε αυτή την δύσκολη περίοδο ενώ παράλληλα ανέφερε και ποιοι το δικαιούνται.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας μέσα από ανακοίνωση αναφέρθηκε πότε θα δοθεί το voucher των 200 ευρώ αλλά και ποιοι είναι αυτοί που θα το λάβουν.

Ποιοι θα πάρουν το voucher.

Voucher 200 ευρώ: Τι ανάφερε το υπουργείο Παιδείας

Ειδικότερα ακόμα μία καθυστέρηση μετρά η δράση «Ψηφιακή Μέριμνα» του υπουργείου Παιδείας για την παροχή voucher αξίας 200 ευρώ για την αγορά υπολογιστών, laptop, desktop, κλπ σε μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι έχουν ήδη διανύσει βέβαια πάνω από τη μισή εκπαιδευτική χρονιά κυρίως με τηλεκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κοινωνία της Πληροφορίας, η σχετική ψηφιακή πλατφόρμα αναμένεται να είναι στον αέρα στα μέσα Μαρτίου, με την ημερομηνία ενεργοποίησής της πρακτικά να μετατίθεται άλλο ένα 15θήμερο αργότερα κι αυτό παρά το γεγονός ότι η δράση προχωρεί με τη μορφή της απευθείας ανάθεσης, η οποία βασικό στόχο εφαρμογής έχει τη σύντμηση του απαιτούμενου χρόνου. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), για την επιταγή 200 ευρώ για τους νέους ηλικίας 4 έως 24 ετών, προς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για συνυπογραφή.

Η διαδικασία

Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν κάποια αίτηση για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet και αμέσως θα γνωρίζει εάν δικαιούται ή όχι τα χρήματα. Ο κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ.

Εάν ο ενδιαφερόμενος ανήκει στους δικαιούχους θα έχει δύο επιλογές,

  • είτε να το αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον εξοπλισμό ή
  • να το εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ' αυτήν του voucher, θα συμπληρώνει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Αυτοί είναι που θα πάρουν το voucher.

Ποιοι οι δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του voucher των 200 ευρώ θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Στους δικαιούχους θα συμπεριλαμβάνονται και όσοι δικαιούνται να λάβουν το επίδομα οικογενειακού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, αλλά αντ΄αυτού έχουν επιλέξει να λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα της Πρόνοιας. Αυτοί αποτελούν ένα ποσοστό περίπου 10% και η προσπάθεια που γίνεται αυτήν την περίοδο από την «Κοινωνία της Πληροφορίας» που έχει αναλάβει το έργο, είναι να ετοιμαστούν πλήρως οι διαλειτουργικότητες του συστήματος ώστε να εμφανίζονται και οι συγκεκριμένοι αυτόματα στην κατηγορία των δικαιούχων και να μην απορρίπτονται.

Βάσει των στοιχείων που έχει δώσει το υπουργείο Παιδείας, το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων του προγράμματος με προυπολογισμό 112 εκατομμυρίων ευρώ, ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Η συμπλήρωση των στοιχείων θα είναι μια εύκολη διαδικασία για όλους τους χρήστες αλλά ταυτόχρονα θα υπάρχει και βοήθεια (help desk), για όσους χρειάζονται παραπάνω οδηγίες και ειδικές πληροφορίες ώστε να μπουν στην πλατφόρμα..

Οι δικαιούχοι του voucher με παραδείγματα

  • Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί και με ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ
  • Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share