Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης για διακοπές ρεύματος: «Ζήτησα από την ΔΕΗ μείωση λογαριασμού για όσους επλήγησαν»

Η δήλωση του πρωθυπουργού

18 Φεβρουαρίου 2021 11:59
Μητσοτάκης για διακοπές ρεύματος: «Ζήτησα από την ΔΕΗ μείωση λογαριασμού για όσους επλήγησαν»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Να μειωθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για τον Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά που ταλαιπωρήθηκαν από τις διακοπές ρεύματος ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ συνεχίζουν τα προβλήματα και στο οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όλους όσοι βρέθηκαν και βρίσκονται ακόμα στο πεδίο. Η εντολή ήταν σαφής: κανείς δεν θα γυρίσει σπίτι του μέχρι να ηλεκτροδοτηθεί και το τελευταίο σπίτι και εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος της ημέρας όλες οι ζημιές θα έχουν πια αποκατασταθεί.

Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τους πολίτες για την υπομονή την οποία επέδειξαν. Η κακοκαιρία αυτή ανέδειξε χρόνια προβλήματα τα οποία έχουμε ως προς τα κρίσιμα δίκτυα υποδομής. Χωρίς να μπω σε μεγάλες λεπτομέρειες θα πω μόνο ότι οι επενδύσεις στο ΔΕΔΔΗΕ την τελευταία δεκαετία μειώθηκαν κατά σχεδόν 75%» τόνισε ο Πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ.

«Επικοινώνησα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και του ζήτησα ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες.

Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού τις επόμενες μέρες σε αυτήν την κατεύθυνση ως μία έμπρακτη αναγνώριση της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι πελάτες της επιχείρησης» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χιονιά 40ετίας έφερε στην Αττική - Χιόνιζε επί 36 ώρες!

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πρωτοφανής για τα δεδομένα των τελευταίων 40 ετών θεωρείται η χιονόπτωση που έπληξε τη χώρα τις τρεις τελευταίες μέρες, όπως τονίζει η Εθνική Μετεωρολογική Yπηρεσία, που επισημαίνει ότι πρόκειται για μια από τις πιο έντονες κακοκαιρίες των τελευταίων δεκαετιών. Ενώ συνεχίζονται και σήμερα οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στη χώρα, κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, που συμμετείχε στις συσκέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η συνολική διάρκεια των χιονοπτώσεων ήταν οι 36 ώρες στην Αττική, με τις μεγάλες εντάσεις να καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας επί 24 ώρες και να συνοδεύονται από ύψος χιονιού περίπου 20 - 25 εκατοστά.

Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου, στις 5 το πρωί, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής. Στη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας, οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν στα υπόλοιπα βόρεια τμήματα του νομού και αργότερα και στα ανατολικά. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας συνεχίστηκαν και στο κέντρο της πόλης της Αθήνας.

Οι χιονοπτώσεις ήταν πυκνές καθ' όλη τη διάρκεια της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου, με πολύ μεγάλες εντάσεις σε όλον τον νομό, ενώ επηρέασαν το κέντρο της πόλης της Αθήνας για 24 ώρες.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο καιρικό δελτίο που εξέδωσε, προειδοποίησε για την ακραία κακοκαιρία από τις 11 Φεβρουαρίου, ενώ συμμετείχε σε συσκέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προχωρώντας στην ενεργοποίηση εκτάκτων μετρήσεων/ραδιοβολίσεων και προσωπικού.

Τι δείχνουν τα ιστορικά δεδομένα χιονοπτώσεων:

Τι δείχνουν τα ιστορικά δεδομένα χιονοπτώσεων

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share