Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στην Αττική

Αναλυτικά ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί και στην υπόλοιπη χώρα

18 Φεβρουαρίου 2021 10:47
Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στην Αττική
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συνεχίζονται τα προβλήματα, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια», στο οδικό δίκτυο της Αττικής, με αρκετούς δρόμους να παραμένουν κλειστοί, ενώ μάχη δίνεται για να ηλεκτροδοτηθούν και τα τελευταία 10.000 νοικοκυριά στην Αττική.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Τροχαία, λόγω πάγου έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

  • στην οδό Ιπποκράτους, από το ύψος της Ε.Ο. Αφιδνών στο ρεύμα προς Ιπποκράτειο Πολιτεία,
  • επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του «ΟΤΕ», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς «REGENCY CAZINO MONT PARNES»,
  • επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια,
  • στην Περιφ. Οδός Πεντέλης - Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος»,
  • στην οδό Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου,
  • στη Λ. Αλίμου - Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης),
  • στην οδό Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, στις Αχαρνές.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην υπόλοιπη χώρα διαβάστε αναλυτικά εδώ.

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χιονιά 40ετίας έφερε στην Αττική - Χιόνιζε επί 36 ώρες!

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πρωτοφανής για τα δεδομένα των τελευταίων 40 ετών θεωρείται η χιονόπτωση που έπληξε τη χώρα τις τρεις τελευταίες μέρες, όπως τονίζει η Εθνική Μετεωρολογική Yπηρεσία, που επισημαίνει ότι πρόκειται για μια από τις πιο έντονες κακοκαιρίες των τελευταίων δεκαετιών. Ενώ συνεχίζονται και σήμερα οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στη χώρα, κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, που συμμετείχε στις συσκέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η συνολική διάρκεια των χιονοπτώσεων ήταν οι 36 ώρες στην Αττική, με τις μεγάλες εντάσεις να καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας επί 24 ώρες και να συνοδεύονται από ύψος χιονιού περίπου 20 - 25 εκατοστά.

Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου, στις 5 το πρωί, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής. Στη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας, οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν στα υπόλοιπα βόρεια τμήματα του νομού και αργότερα και στα ανατολικά. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας συνεχίστηκαν και στο κέντρο της πόλης της Αθήνας.

Οι χιονοπτώσεις ήταν πυκνές καθ' όλη τη διάρκεια της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου, με πολύ μεγάλες εντάσεις σε όλον τον νομό, ενώ επηρέασαν το κέντρο της πόλης της Αθήνας για 24 ώρες.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο καιρικό δελτίο που εξέδωσε, προειδοποίησε για την ακραία κακοκαιρία από τις 11 Φεβρουαρίου, ενώ συμμετείχε σε συσκέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προχωρώντας στην ενεργοποίηση έκτακτων μετρήσεων/ραδιοβολίσεων και προσωπικού.

Τι δείχνουν τα ιστορικά δεδομένα χιονοπτώσεων:

Τι δείχνουν τα ιστορικά δεδομένα χιονοπτώσεων

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share