Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Ιωάννινα: «Πόνεσα και φώναξα βοήθεια» - Η ανατριχιαστική περιγραφή του 15χρονου που κακοποιήθηκε

Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα όσα του συνέβησαν

9 Απριλίου 2024 13:33
Ιωάννινα: «Πόνεσα και φώναξα βοήθεια» - Η ανατριχιαστική περιγραφή του 15χρονου που κακοποιήθηκε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το παιδί μόλις επέστρεψε από την σχολική εκδρομή, πίσω στον Βόλο όπου μένει, έσπευσε να πει από κοντά στους γονείς του τι είχε συμβεί.

Διαβάστε επίσης: Γλυφάδα: Ετοιμάζονταν για συμπλοκή αλλά τους πρόλαβε η ΕΛΑΣ - Μαζικές προσαγωγές 25 ανηλίκων

Συγκλονίζουν οι νέες εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση κακοποίησης ανηλίκου από συμμαθητές του σε σχολική εκδρομή στα Ιωάννινα.

Πιο συγκεκριμένα, ο μαθητής γυμνασίου μίλησε στον «Ταχυδρόμο» περιγράφοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα όσα φρικιαστικά του συνέβησαν.

«Είχαμε πάει με το σχολείο τριήμερη εκδρομή στα Γιάννενα. Το βράδυ της δεύτερης ημέρας κι ενώ είχαμε τελειώσει από το πρόγραμμα, επέστρεψα στο ξενοδοχείο που μέναμε. Ένιωθα αδιαθεσία. Είχα κάνει εμετό και πήγα στο δωμάτιό μου να κοιμηθώ. Κοιμόμουν και με ξύπνησαν.

Ο ένας ήρθε πάνω από το κεφάλι μου και μου έκανε φάρσα ότι με ψάχνει η μητέρα μου στο τηλέφωνο, ο δεύτερος ήταν στο παράθυρο και κάπνιζε και ο τρίτος ήρθε ξάπλωσε από πίσω μου και μου έβαλε το δάχτυλο στον πρωκτό μου. Πόνεσα. Άρχισα να φωνάζω βοήθεια και αμέσως έφυγαν και οι τρεις από το δωμάτιο».

Η «πλάκα» των συμμαθητών του

Το παιδί μόλις επέστεψε πίσω στον Βόλο όπου μένει από την εκδρομή, έσπευσε να πει από κοντά στους γονείς του τι είχε συμβεί για να μην τους τρομάξει.

«Εκείνη την ώρα μόλις μου το είπε το παιδί, εγώ πήγα και βρήκα τον πατέρα του παιδιού. Έγινε αυτή η κίνηση εναντίον του παιδιού μου, λέω. Ε σοκαρίστηκε και αυτός εν μέρει ο άνθρωπος», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του.

Ο πατέρας του μαθητή κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και οι ανήλικοι μαθητές πέρασαν από εισαγγελέα. Οι τρεις κατηγορούμενοι μαθητές, ο ένας φερόμενος ως αυτουργός και δύο συνεργοί, αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Υποστήριξαν ότι μπήκαν για πλάκα στο δωμάτιο του μικρότερου συμμαθητή τους όμως δεν προχώρησαν σε καμία άσεμνη σε βάρος του χειρονομία και πως του έκαναν... μια πλάκα.

«Καθαρή» η ιατροδικαστική του 15χρονου

Η ιατροδικαστική του 15χρονου δεν έδειξε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, με τους ανήλικους να αφήνονται ελεύθεροι και την έρευνα να συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι ο 15χρονος που κατήγγειλε την κακοποίησή του, έχει στο παρελθόν καταγγείλει πως έχει πέσει θύμα bullying από άλλα παιδιά, ενώ, την ίδια στιγμή, οι δύο από τους τρεις ανηλίκους που κατηγορούνται, έχουν στο παρελθόν ασκήσει ενδοσχολική βία, δύο φορές, σε συμμαθητές τους.

Σοκ στην Καλαμάτα: Σοβαρά τραυματισμένος 13χρονος σε σχολείο - Ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές του

Σε καθημερινό επίπεδο απασχολούν πλέον τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων και ιδιαίτερα εντός σχολικών χώρων. Ένα από αυτά και το πιο πρόσφατο, συνέβη σε σχολείο της Καλαμάτας, την περασμένη Δευτέρα 1η Απριλίου στο 4ο Γυμνάσιο της Πόλης.

Όπως έγινε γνωστό την περασμένη Δευτέρα ένας 13χρονος μαθητής της α’ Γυμνασίου, ξυλοκοπήθηκε από τρεις συμμαθητές του κατά την διάρκεια διαλείμματος.

Το παιδί χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών καθώς ζαλιζόταν ενώ η οικογένεια του στη συνέχεια υπέβαλλε μήνυση.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤNEWS, γύρω στις 11 το πρωί, ένας 13χρονος μαθητής, δέχθηκε επίθεση από 3 συμμαθητές του, αναίτια, σύμφωνα με τον ίδιο, με μπουνιές και κλωτσιές.

Παράλληλα, δείτε: Σοκ στην Κέρκυρα: Άγριος καυγάς μεταξύ ανηλίκων - Μαχαιρώθηκαν τρία άτομα (video)

Μάλιστα, ο ένας σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του θύματος, φέρεται να προέβη και σε άσεμνη χειρονομία, προσβάλλοντας τη γενετήσια αξιοπρέπεια του 13χρονου.

Μετά το περιστατικό η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε τη μητέρα του μαθητή και αυτός καθώς ζαλιζόταν, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στα «Επείγοντα» και αποχώρησε νωρίς το βράδυ.

Οι γονείς του παιδιού στη συνέχεια προχώρησε σε μήνυση στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ενώ το Σχολείο δεν φαίνεται να ενημέρωσε τις αρχές.

Ύστερα από τη μήνυση οι αρχές εντόπισαν τον έναν εκ των τριών δραστών, που πρόκειται για έναν 13χρονο Αλβανικής καταγωγής, που προσήχθη στις αρχές μαζί με τον 35χρονο πατέρα του, για παραμέληση ανηλίκου και αφέθηκε ελεύθερος λίγη ώρα αργότερα. Οι άλλοι δυο ανήλικοι δράστες, είναι Έλληνες, ωστόσο δεν προσήχθησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Καλαμάτας, αργά χθες το απόγευμα συνεδρίασε ο Σύλλογος Διδασκόντων παρουσία και του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου, όπου δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις μεταξύ των γονέων που τα παιδιά τους ενεπλάκησαν στο επεισόδιο και, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι γονείς του θύματος πρόκειται να αποσύρουν τη μήνυση.

Τα τέσσερα παιδιά, τόσο το θύμα όσο και οι φερόμενοι ως δράστες, είναι φίλοι μεταξύ τους και κανείς δεν έχει ακόμα κατανοήσει πως έφθασαν σε αυτό το σοβαρό επεισόδιο, ενώ η μεταξύ τους παρεξήγηση φαίνεται πως λύθηκε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share