Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

«Άστραψε» ο Θοδωρής Κολυδάς: «Συγκρατημένοι για τα χιόνια - Φουλ τσουχτερό κρύο ξανά από...»

Ο διευθυντής της ΕΜΥ ξεκαθαρίζει!

15 Ιανουαρίου 2024 14:31
«Άστραψε» ο Θοδωρής Κολυδάς: «Συγκρατημένοι για τα χιόνια - Φουλ τσουχτερό κρύο ξανά από...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Σε ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter) προχώρησε ο Θοδωρής Κολύδας εξηγόντας τον καιρό αλλά και το τι θα γίνει με τα... χιόνια.

Ο ίδιος κάνει λόγο ότι από το Σάββατο το βράδυ προς την Κυριακή η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά. Παράλληλα τονίζει ότι για τα χιόνια πρέπει να είναι συγκρατημένοι τόσο για τα υψόμετρα όσο και για την ποσότητα. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

«ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

  • Α. Στο τέλος της εβδομάδος -από το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή - διαφαίνεται αισθητή τάση πτώσης της θερμοκρασίας. Στους χάρτες ανώτερης ατμόσφαιρας στις κατώτερες στάθμες όπως στα 850hPa (χάρτες 3 &4) παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του ECMWF και του GFS τα οποία προς το παρόν διαφέρουν πολύ μεταξύ τους .
  • Β. Οι μεγάλες διαφορές παρουσιάζονται και στην κυκλοφορία της ανώτερης ατμόσφαιρας στις μέσες στάθμες (στα 500 hPa ) όπου (στους χάρτες 1 και 2) η κυκλοφορία των αερίων μαζών είναι διαφορετική , καθώς και οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Για το κρύο που θα έλθει μπορούμε να μιλάμε με μεγάλες πιθανότητες , αλλά για τα χιόνια προς το παρόν πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι , τόσο για τα υψόμετρα , όσο και για την ποσότητα.

Η #ΕΜΥ παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη του καιρού και σας ενημερώνει υπεύθυνα. Η μεσημβρινή πρόγνωσή μας που θα εκδοθεί σε λίγο θα φτάνει έως το Σάββατο. Καλή εβδομάδα!».

«Λευκή απειλή» από τα Μερομήνια: «Επικίνδυνα φαινόμενα και κύμα χιονιά μετά τα 20άρια»

Καιρός: Τσουχτερό κρύο, βροχές, χιόνια αναμένονται μέχρι και Μάρτιο, σύμφωνα με τα Μερομήνια. Αλλαγή σκηνικού θα σημειωθεί από το τέλος Μαρτίου έως τις αρχές Απριλίου.

Μερομήνια: Οι αναλυτικές προβλέψεις ανα μήνα

Ιανουάριος 2024

Οι δυσκολίες θα είναι καθημερινές, ενώ δεν αποκλείονται και πλημμυρρικά φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες θα αυξομειώνονται ενώ στο τρίτο δεκαήμερο θα επανέλθει το ψύχος!

Φεβρουάριος 2024

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις. Τα πλημμυρρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Μάρτιος 2024

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Απρίλιος 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share