Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

«Τα μάγουλά μου πέτρωσαν, είχα αφόρητους πόνους»: Νέα καταγγελία για το ινστιτούτο της απάτης

«Μου είπαν ότι η ψυχή μου είναι άσχημη και να μην ξανακάνω μπότοξ γιατί πάει χαμένο»

12 Δεκεμβρίου 2023 09:41
«Τα μάγουλά μου πέτρωσαν, είχα αφόρητους πόνους»: Νέα καταγγελία για το ινστιτούτο της απάτης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ακόμη περίπτωση παραπλάνησης από ένα κέντρο αισθητικής με γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έρχεται στο φως, καθώς εκθέτει τους πελάτες του σε αμεσότερο κίνδυνο για την υγεία τους. Το protothema.gr αναφέρει την ασυνείδητη τακτική που ακολουθεί αυτό το κέντρο, καθίσταντας την περίπτωση αξιοσημείωτη.

Η καταγγέλλουσα είναι μια γυναίκα, η οποία περιγράφει στη μήνυσή της την εξέλιξη της υπόθεσής της, ξεκινώντας από ένα ελκυστικό story που είδε στο Instagram για μια προκλητική προσφορά από το συγκεκριμένο δερματολογικό ιατρείο που διαφημιζόταν.

Το story είχε ανεβάσει γνωστή instagrammer/influencer, οπότε η παθούσα πίστεψε ότι για να το διαφημίζει η συγκεκριμένη, είναι αξιόπιστο. Eπισκέφτηκε το εν λόγω «δερματολογικό ιατρείο» στις 16 Νοεμβρίου 2022 και όπως αναφέρει στη μήνυση της, έκανε μποτοξ στο μέτωπο και «πόδι της χήνας» στα μάτια. Σύμφωνα με τις οδηγίες των υπευθύνων του «δερματολογικού ιατρείου» ξαναπήγε στις 5 Δεκεμβρίου 2022 για να κάνει το απαιτούμενο επαναληπτικό μπότοξ και να βάλει επιπλέον υαλουρονικό κάτω από τα μάτια, στις ρινοπαρειακές ριτίδες και στα χείλη.

«Τα μάγουλά μου πέτρωσαν, είχα αφόρητους πόνους»: Νέα καταγγελία για το ινστιτούτο της απάτης

«Πέρασε λίγη ώρα, άρχισα να πρήζομαι στο πρόσωπο και τηλεφώνησα απευθείας στο “δερματολογικό ιατρείο” για να μιλήσω με τον πλαστικό χειρουργό. Τελικώς μιλήσαμε στην εφαρμογή viber και μου ζήτησε να του στείλω φωτογραφίες μου για να δει την κατάστασή μου. Αφού είδε τις φωτογραφίες, μου είπε ότι είναι φυσιολογικό το πρήξιμο και να μην ανησυχώ. Με διαβεβαίωσε ότι είναι λογικό να πρηστώ και μου συνέστησε να πάρω κορτιζόνη και αντιβίωση».

Η γυναίκα έκανε ότι της είπε ο «πλαστικός χειρουργός» όμως μετά από επτά ημέρες η κατάσταση της αντί να βελτιωθεί, χειροτέρεψε. Το πρόσωπο της είχε πρηστεί και ένοιωθε αφόρητους πόνους. Ο υποτιθέμενος γιατρός της έκανε ενέσεις πάνω στα πετρωμένα πλέον μάγουλα της και η όλη διαδικασία, σύμφωνα με την ίδια, ήταν εξαιρετικά επίπονη. Όταν ρώτησε τον «πλαστικό» τι έχει πάει λάθος στην περίπτωση της, εκείνος της αποκάλυψε ότι σκοπεύει να σταματήσει τη συνεργασία του με το συγκεκριμένο «δερματολογικό ιατρείο» γιατί τα υλικά που χρησιμοποιούν δεν είναι καλά.

Τότε η γυναίκα προσπάθησε να κλείσει ραντεβού με τον δερματολόγο που ήταν ο επικεφαλής ιατρός στο δήθεν δερματολογικό ιατρείο. Η εξέλιξη όμως δεν ήταν αυτή που περίμενε.

«Όταν τον συνάντησα και με εξέτασε με αντιμετώπισε υπεροπτικά, λέγοντας μου ότι ειναι πλέον αργά για μένα και ότι έχει γίνει ζημιά. Πως η μόνη λύση είναι να προχωρήσω σε διάνοιξη προσώπου για να αφαιρεθεί το υλικό, μιας και δεν απορροφάται από τον οργανισμό μου. Φυσικά δεν ανέλαβε καμία ευθύνη ενώ μου είπε ότι η διάνοιξη δεν μπορεί να γίνει στο χώρο τους».

«Τα μάγουλά μου πέτρωσαν, είχα αφόρητους πόνους»: Νέα καταγγελία για το ινστιτούτο της απάτης

Η παθούσα αναγκάστηκε να αναζητήσει αξιόπιστο πλαστικό χειρουργό και έτσι επικοινώνησε με την Μαρία Καλοφώνου που εργαζεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο και είναι η προσωπική γιατρός της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Παράλληλα ενημέρωσε το «δερματολογικό ιατρείο», οι υπεύθυνοι του οποίου άλλαξαν στάση μετά απ’ αυτή την εξέλιξη και προσπάθησαν να την προσεγγίσουν με φιλικό τρόπο, φέρνοντας την σε επαφή με τη νομική τους σύμβουλο, η οποία ζήτησε από την παθούσα να κάνουν βιντεοκλήση για να δει το πρόσωπο της. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους μέσω βίντεοκλήσης, η δικηγόρος απεφάνθη ότι το «δερματολογικό ιατρείο» δεν φέρει ευθύνη και ότι «κακώς άνοιξα το πρόσωπο μου γιατί είχα πάθει απλά μια μικρή μόλυνση».

Μάλιστα η παθούσα ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια της βίντεοκλήσης , το ίδιο άτομο που της παρουσιάστηκε ως νομική σύμβουλος, άρχισε να την αποκαλεί «τζαμπατζού» και να της λέει ότι πρέπει «να πάρει ζάναξ» και πως «η ομορφιά είναι εσωτερική» και η «ψυχή της είναι άσχημη και να μην ξανακάνει μπότοξ γιατί πάει χαμένο».

Η παθούσα ανακάλυψε τελικά ότι η γυναίκα με την οποία επικοινώνησε μέσω βιντεοκλήσης δεν ήταν ούτε η νομική σύμβουλος της επιχείρησης, ούτε γιατρός αλλά η ιδιοκτήτρια του περιβόητου ινστιτούτου αισθητικής που διαφημιζόταν στο Instagram ως ...δερματολογικό ιατρείο μέσα από τα προωθητικά story της γνωστής influencer.

Η δικηγορος της παθούσας, Αγγελική Σουγλέ σε δήλωση της στο protothema.gr, αναφέρει ότι:

«Η καταγγέλουσα είναι ένα από τα δεκάδες θύματα του ινστιτούτου.Πραγματικά κινδύνευσε η ζωή της από υπαιτιότητα των ανθρώπων που διαχειρίζονται το συγκεκριμένο χώρο.Έχει πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά στο πρόσωπο επειδή ο άνθρωπος που της έκανε τα ενέσιμα δεν είναι πλαστικός χειρουργός, παρά το γεγονός ότι της παρουσιάστηκε ως τέτοιος και τον εμπιστεύτηκε. Την παραμόρφωσε στο πρόσωπο και όταν εκείνη απεγνωσμένα ζητούσε βοήθεια για να διορθωθεί η ζημιά που της έκαναν αυτοί οι αδίστακτοι άνθρωποι την χλεύαζαν, την τραμπούκιζαν και την εξύβριζαν με χυδαίους και μισογύνικους χαρακτηρισμούς».

.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share