Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Στα «μαύρα» το Κιλκίς: Αυτή την ώρα το τελευταίο αντίο στον πιλότο Περικλή Στεφανίδη (photos)

Το φέρετρο τυλίχτηκε με την ελληνική σημαία

27 Ιουλίου 2023 17:01
Στα «μαύρα» το Κιλκίς: Αυτή την ώρα το τελευταίο αντίο στον πιλότο Περικλή Στεφανίδη (photos)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
Από Ελεωνόρα - Βασιλική Πατρικαλάκη

Στις 17:00 πραγματοποιείται η κηδεία του Περικλή Στεφανίδη, του ενός από τους δύο πιλότους του καναντέρ που έπεσαν στο καθήκον, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στην Εύβοια.

Συγγενείς και φίλοι λένε στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου στο Κιλκίς το τελευταίο αντίο στον 27χρονο Περικλή Στεφανίδη που έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε μαζί με τον κυβερνήτη Χρήστο Μουλά στο καναντέρ που συνετρίβη στην πυρκαγιά στον Πλατανιστό Καρύστου.

Στα «μαύρα» το Κιλκίς: Αυτή την ώρα το τελευταίο αντίο στον πιλότο Περικλή Στεφανίδη
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Στα «μαύρα» το Κιλκίς: Αυτή την ώρα το τελευταίο αντίο στον πιλότο Περικλή Στεφανίδη
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Λίγο μετά τις 16:00 έφτασε στην εκκλησία το φέρετρο με τη σορό του Περικλή Στεφανίδη, τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη.

Στρατιωτικό άγημα αποδίδει τις δέουσες τιμές στον πιλότο που έπεσε στο καθήκον.

Συγκινητική τελετή στο Πεντάγωνο εις μνήμη των 2 πεσόντων ηρώων πιλότων – Τους απονέμεται ο βαθμός αντιπτεράρχου

Έπαρση της σημαίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Πεντάγωνο, για τους πιλότους Χρήστο Μουλά και Περικλή Στεφανίδη, που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κάρυστο, την Τρίτη.

Προς τιμήν των δύο πιλότων, η ηγεσία του υπουργείου καθώς και η στρατιωτική ηγεσία στάθηκαν σιωπηλοί κατά την διάρκεια της τελετής, μπροστά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ στα μπαλκόνια του κτηρίου βρίσκονταν στρατιωτικοί σε ένδειξη φόρου τιμής. Έγινε τιμητική έπαρση της Ελληνικής Σημαίας, η οποία θα κυματίζει μεσίστια λόγω του τριήμερου πένθους που έχει κηρυχθεί.

Το στρατιωτικό προσωπικό του ΥπΕΘΑ πέταξε στον αέρα τα στρατιωτικά καπέλα αποχαιρετώντας τους δύο ηρωικώς πεσόντες κυβερνήτες, που ρίχτηκαν με αυταπάρνηση στη μάχη ενάντια στην πύρινη λαίλαπα της Καρύστου.

Μετά την τελετή, τελέστηκε μνημόσυνο και τρισάγιο στον ιερό ναό που βρίσκεται μέσα στους χώρους του στρατοπέδου Παπάγου.


Μετά την τελετή, ο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας εξέφρασε τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων στις οικογένειες και τους συναδέλφους τους, ενώ ανακοίνωσε ότι με απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των Γενικών Επιτελείων “και μετά από εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στους δύο ιπτάμενους απονέμεται ο βαθμός του αντιπτεράρχου”.
“Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή μαζι με αυτήν όλων των ιπτάμενων που έχουν χάσει τη ζωή τους δείχνοντας αυταπάρνηση για την προστασία της πατρίδας, της περιουσίας και της ζωής όλων των Ελλήνων” δήλωσε ο κ. Δένδιας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share