Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Νέα Σμύρνη: Ομόφωνα ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό πολίτη το 2021

Ένας ακόμη αστυνομικός αθωώθηκε

5 Ιουλίου 2023 08:44
Νέα Σμύρνη: Ομόφωνα ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό πολίτη το 2021
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν οι δύο από τους τρεις αστυνομικούς, που ξυλοκόπησαν νεαρό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, στις 7 Μαρτίου 2021, από το Γ' Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Ο ένας αστυνομικός καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή ενώ ο δεύτερος σε έναν χρόνο, επίσης με αναστολή. Ο τρίτος αθωώθηκε, καθώς δεν προέκυψε ότι τέλεσε το αδίκημα της συνέργειας.

Απέρριψε την «απαιτούμενη βία» η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας απέρριψε τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων περί άσκησης «απαιτούμενης βίας» και «θέσης αυτοάμυνας». Επίσης, δεν αποδέχτηκε τα περί «οργισμένου πλήθους που τους επιτέθηκε».

Η εισαγγελική πρόταση αφορούσε την κατηγορία για βασανιστήρια στον πρώτο αστυνομικό και τη συνεργεία σε αυτά στους άλλους δύο.

Το χρονικό της αστυνομικής βίας

Ο άγριος ξυλοδαρμός είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2021, όταν και ίσχυαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, προκαλώντας οργή και πλήθος κινητοποιήσεων.

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο σε μία οικογένεια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και υπήρξαν αντιδράσεις από πολίτες. Έτσι, κάποιοι νεαροί άρχισαν να συζητούν με τους ένστολους.

Τότε, όπως προέκυψε και από τις μαρτυρίες αλλά και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, ένας από τους αστυνομικούς έσπρωξε τον έναν νεαρό και του φώναξε «εσύ συλλαμβάνεσαι» και άρχισε να τον τραβάει και να τον χτυπάει με πτυσσόμενο γκλομπ.

«Με χτυπούσαν παντού με γκλοπιές από τον αστράγαλο μέχρι την κνήμη, τους μηρούς, τους γλουτούς, την πλάτη και το κεφάλι», είχε πει καταθέτοντας τη δική του μαρτυρία στο ethnos.gr ο 29χρονος που βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και δέχθηκε την ωμή αστυνομική βία.

Ο μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΕΜΠ περιγράφει καρέ - καρέ όλα τα στιγμιότυπα, από την ώρα που οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βρέθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και επέβαλαν πρόστιμα σε δύο οικογένειες που βρίσκονταν εκεί μέχρι τη στιγμή που δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από αστυνομικό με γκλοπ και χτυπήματα σε όλο του το σώμα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share