Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Ξυλοδαρμός αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη: «Του είπα ότι θα τον δώσω στεγνά» - Η μαρτυρία που «έκαψε» τον «Ινδιάνο» (Video)

Πως έφτασαν στα ίχνη του

11 Μαρτίου 2021 23:16
Ξυλοδαρμός αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη: «Του είπα ότι θα τον δώσω στεγνά» - Η μαρτυρία που «έκαψε» τον «Ινδιάνο» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ξυλοδαρμός αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη: Τέσσερα άτομα είναι ήδη στα χέρια των αρχών κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού της ομάδας Δράση κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων την Τρίτη (9/3) στη Νέα Σμύρνη.

Ο ένας από αυτούς ο 30χρονος Ελληνο-ιρακινός που φέρεται να «γκρέμισε» τον αστυνομικό από τη μηχανή αφού είχε κάνει σπριντ 100 μέτρων, ο λεγόμενος «Ινδιάνος» από την αστυνομία, φαίνεται πως συνελήφθη μετά από μαρτυρία ενός 58χρονου ελαιοχρωματιστή, που ανήκει στον οικογενειακό του κύκλο.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η σημαντική μαρτυρία του 58χρονου άνδρα οδήγησε στην ταυτοποίηση και σύλληψη του 30χρονου.

«Είχα ραντεβού στην Πλατεία Νέας Σμύρνης με έναν άνδρα για να του βάψω το σπίτι. Καθώς προχωρούσα προς τη Συγγρού, είδα τον αδερφό της εν διαστάσει γυναίκας μου ο οποίος λέγεται Α………. . Τον ρώτησα τι κάνει εδώ και αν θα κάνετε επεισόδια; Εκείνος μου απάντησε γιατί, θα με δώσεις; Και εγώ του απάντησα ναι στεγνά, αν κάνεις επεισόδια και πειράξεις αστυνομικούς. Κάποιος από το πλήθος φώναξε ότι έρχονται αστυνομικοί και τον είδα να τρέχει με ταχύτητα μαζί με άλλα άτομα. Έφθασε από τους πρώτους και άρχισε να χτυπά με κλωτσιές έναν πεσμένο αστυνομικό» αναφέρει στη μαρτυρία του ο 58χρονος.

Μαζί του ήταν ένα άτομο, φίλος του, που τον αποκαλεί Πόντιο, που συμμετείχε και αυτός στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Η ΕΛ.ΑΣ άκουγε ζωντανά από το κινητό του τον 23χρονο την ώρα της επίθεσης

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ο τρόπος με τον οποίον ταυτοποιήθηκε o ένας εκ των τεσσέρων συλληφθέντων, ο 23χρονος που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, το άτομο αυτό, που συμμετείχε σε ενέργειες αναρχικών, ήταν το τελευταίο δίμηνο υπό τηλεφωνική παρακολούθηση κατόπιν εισαγγελικής άδειας από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Οι αστυνομικοί λοιπόν άκουγαν σε ζωντανή μετάδοση τι συζητούσε με άλλους στο κινητό του στη Νέα Σμύρνη αλλά και τι ανέφεραν ορισμένοι από τους δράστες του ξυλοδαρμού του αστυνομικού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός μέσα στη σύγχυση της επίθεσης ξέχασε το κινητό του ανοικτό και καταγραφόταν τι ακριβώς λεγόταν στις κρίσιμες στιγμές που ο αστυνομικός ήταν στο έδαφος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share