Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δολοφονία στη Βαρβάκειο: «Της άρπαξα το μαχαίρι, άρχισα να την καρφώνω και στη συνέχεια...» - Σοκάρει η ομολογία του 42χρονου φονιά (video)

«Δεν κατάλαβα πώς το έκανα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, στις Αρχές ο πρώην σύντροφος της 60χρονης

26 Μαΐου 2023 08:01
Δολοφονία στη Βαρβάκειο: «Της άρπαξα το μαχαίρι, άρχισα να την καρφώνω και στη συνέχεια...» - Σοκάρει η ομολογία του 42χρονου φονιά (video)
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

«Πήγαμε να κάνουμε χρήση στην πλατεία Θεάτρου. Πήγα στην τουαλέτα και όταν επέστρεψα, μου επιτέθηκε με το μαχαίρι. Είχε πάρει κόκα και είχε γίνει επιθετική. Ήταν ανεξέλεγκτη… Της άρπαξα το μαχαίρι και άρχισα να τη μαχαιρώνω. Δεν κατάλαβα πως το έκανα…».

Με αυτά τα λόγια, ο 42χρονος «χασάπης της Βαρβακείου» επιχείρησε να δικαιολογήσει τη σφαγή της 60χρονης γυναίκας το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Θεάτρου. Μιας γυναίκας αστής, απο ευκατάστατη οικογενεια της Αθήνας που είχε σπουδάσει ψυχολογία και είχε μεγάλη περιουσία που όμως την έχασε.

Θυτης και θύμα υπήρξαν κατά το παρελθον σύντροφοι όμως στην πραγματικότητα οι δρόμοι τους δεν χώρισαν ποτέ καθώς το πάθος και η εξάρτηση για τις ουσίες τους ένωναν με έναν παράξενο και καταστροφικό δεσμό που τελικά έσπασε το πρωί της Τρίτης με το φινάλε της ολέθριας αυτης σχέσης να γράφεται με το αίμα της ψυχολογου.

Ο 42χρονος, γνωστος στις αρχές, έρμαιο των παθών του, κυκλοφορούσε σαν καταραμένη σκιά στο κέντρο της Αθήνας και αναζητούσε επίμονα τη δόση του. Εκείνο το μοιραίο ανοιξιάτικο πρωινό της 23ης Μαίου, συναντήθηκαν με την 60χρονη ψυχολόγο στην πλατεία Θεάτρου, λίγα μόλις μέτρα απο τη Βαρβάκειο αγορά για να κάνουν χρήση ναρκωτικών.

Η ψυχολόγος σύμφωνα με τον δραστη, εκανε χρήση κοκαΐνης. Κάποια στιγμη, εκείνος πήγε στην τουαλέτα και οταν επέστρεψε, είδε ένα άτομο εκτός εαυτου. Οπως ειπε στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που κατάφεραν με διαδικασίες εξπρές να εξιχνιάσουν τη δολοφονία και να πιασουν τον λεγόμενο «χασάπη της Βαρβακείου», η 60χρονη του επιτέθηκε με το μαχαίρι και εκείνος δίχως να έχει - όπως είπε - επιλογή, για να σώσει τη ζωή του, την αφοπλισε και αρχισε να την καρφώνει.

Στη συνέχεια, την εγκατέλειψε και χάθηκε στα στενά του κέντρου για να καταληξει στο ξενοδοχειο οπου διέμενε τον τελευταιο καιρο. Το θύμα βρήκαν οι αστυνομικοι με κομμένο το λουράκι της τσάντας της. Και γιαυτό υπέθεσαν πως ο άνθρωπος που την κατακρεούργησε, ηταν και ο ληστής που της «πήρε» τη ζωή με τουλάχιστον πέντε μαχαιριές στον λαιμό για να της αρπάξει την τσάντα. Όμως απο την προσεκτική μελέτη των καμερων, δεν φαίνεται ο δράστης να ειναι και αυτός που τη λήστεψε.

Οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών δουλεψαν μεθοδικά την υποθεση. Το γεγονος οτι η 60χρονη ψυχολόγος δεν ειχε πάνω της ταυτότητα και χαρτιά τους δυσκόλεψε στην αρχή όμως λίγες ωρες αργότερα η δακτυλοσκοπική εξέταση τους έδωσε την ταυτότητα της. Παράλληλα, σάρωσαν το υλικό των καμερών με αποτέλεσμα να καταφέρουν να λοκάρουν τις κινήσεις και τη διαδρομή του δολοφόνου.

Μάλιστα, αξιοποίησαν τα αρχεία του ΟΚΑΝΑ καθώς τόσο ο δράστης όσο και το θύμα ήταν χρήστες ναρκωτικών ουσιών και μέσα από φωτογραφίες σε συνδυασμό με το υλικό των καμερών κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και χθές να του περάσουν χειροπέδες. Στον ΟΚΑΝΑ, κάνουν λόγο για ένα άτομο αξύθυμο που προκαλουσε εντάσεις και φασαρίες και για το λόγο αυτο ειχε απομακρυνθει.

Ο άνδρας παραδέχτηκε τα πάντα για την αποτρόπαια πράξη του, είπε πως της επιτέθηκε για να σώσει τη ζωή του, χωρίς όμως να μπορει να δικαιολογησει τον αριθμό των χτυπημάτων που κατάφερε στην 60χρονη και τη μανία με την οποια της κάρφωνε το μαχαίρι στον λαιμο μέχρι να πέσει αιμόφυρτη και νεκρή στην άσφαλτο.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share