Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Φτερά αγγέλου για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη: Το συγκινητικό γκράφιτι σε σχολείο της Θεσσαλονίκης

Η ανάρτηση της συζύγου του

23 Απριλίου 2023 19:26
Φτερά αγγέλου για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη: Το συγκινητικό γκράφιτι σε σχολείο της Θεσσαλονίκης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με φτερά αγγέλου ολοκληρώθηκε σήμερα το συγκινητικό γκράφιτι προς τιμήν του Αλέξανδρου Νικολαΐδη που θα κοσμεί στο εξής τον τοίχο του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, 6 μήνες μετά τον θάνατο του Ολυμπιονίκη που «έφυγε» νικημένος από τον καρκίνο.

Πρόκειται για το σχολείο από το οποίο αποφοίτησε το 1997 ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και ο καλλιτέχνης Μάριος Σιμόπουλος αποφάσισε με αυτή την κίνηση να αποτίσει έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον σπουδαίο Ολυμπιονίκη του τάε κβον ντο.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες, ζωγράφισε την φιγούρα του με δύο φτερά αγγέλου. Τραγική ειρωνεία είναι πως πριν λίγους μήνες πέθανε και ο προπονητής του.

Στο σημείο βρέθηκε η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη, μαζί με τα δύο τους παιδιά και σε ανάρτησή της ευχαρίστησε θερμά τόσο τον καλλιτέχνη για τη δημιουργία όσο και τον δήμαρχο Σταυρούπολης για την πρωτοβουλία του να φτιάξουν ένα έργο που θα «θυμίζει» τον μεγάλο αθλητή στο πέρασμα του χρόνου.

Το καλύτερο δώρο για τη γιορτή του Γιώργου μας έκανε ο @simopoulos_marios_art που σήμερα ολοκλήρωσε το γκράφιτι του...

Posted by Δώρα Τσαμπάζη on Sunday, April 23, 2023

«Ραγίζει» καρδιές η Δώρα Τσαμπάζη για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη: «Το μόνο αληθινό φως που θα συνεχίσει να φέγγει σε αυτό το σπίτι, είναι το δικό σου» - Η συγκινητική της ανάρτηση χωρίς τον Ολυμπιονίκη

Το τελευταίο διάστημα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την Δώρα Τσαμπάζη αφού ο θάνατος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ήταν για εκείνη μια πολύ σκληρή απώλεια που ακόμη δεν μπορεί να διαχειριστεί.

Τα φετινά Χριστούγεννα δε, που έρχονται σε λίγες ημέρες, θα είναι και τα πρώτα χωρίς τον Ολυμπιονίκη, γεγονός που κάνει τη διαχειριστεί της απώλειάς του ακόμη πιο δύσκολη.

Χθες μάλιστα, η Δώρα Τσαμπάζη δημοσίευσε μία φωτογραφία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη αγκαλιά με τη κόρη τους και έγραψε: «Σαν σήμερα πριν πέντε χρόνια, η κόρη μας, μόλις πέντε μηνών μπουσούλησε για πρώτη φορά κι εσύ καμάρωνες για το παιδί θαύμα (ως γνήσιος μπαμπάς κουκουβάγια!) για το δυνατό και πανέξυπνο πλάσμα μας.

Σαν σήμερα στολίζαμε κάθε χρονιά το δέντρο μας, ακριβώς ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα, εσύ περνούσες μόνο τα φωτάκια και μετά με άφηνες στον ψυχαναγκασμό μου να βάλω τα στολίδια εκεί που θέλω εγώ.

Και φέτος θα στολίσουμε κάποια στιγμή, και τα φωτάκια θα περάσουμε μόνοι μας, όμως το μόνο αληθινό φως που θα συνεχίσει να φέγγει σε αυτό το σπίτι, είναι το δικό σου».

Δώρα Τσαμπάζη - Αλέξανδρος Νικολαΐδης - Χριστούγεννα

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share