Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Αλέξης Κούγιας: «Λύγισε» στο Mega για τα Τέμπη - «Με συγχωρείτε, δε θέλω να συνεχίσω» (video)

«Ειλικρινά σας λέω ότι μετά από αυτό που άκουσα...»

3 Μαρτίου 2023 23:21
Αλέξης Κούγιας: «Λύγισε» στο Mega για τα Τέμπη - «Με συγχωρείτε, δε θέλω να συνεχίσω» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν άντεξε τη συναισθηματική φόρτιση και λύγισε στον αέρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega ο Αλέξης Κούγιας.

Ο ποινικολόγος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση πολλών εκ των οικογενειών των θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη, δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς ζητώντας να αποδεσμευθεί αφού δε μπορούσε να μιλήσει.

«Ειλικρινά σας λέω ότι μετά από αυτό που άκουσα από αυτό το παλικάρι, δεν έχω δύναμη να μιλήσω. Είμαι σκληρός άνθρωπος αλλά, ειλικρινά σας το λέω, δε μπορώ, είμαι συγκινημένος πάρα πολύ. Δε θέλω να… Τι να πούμε, τι να μιλήσουμε και τι να πούμε; Ειλικρινά σας το λέω, είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος. Τι να πεις στους ανθρώπους αυτούς;» είπε ο Αλέξης Κούγιας και ξέσπασε σε λυγμούς.

«Με συγχωρείτε. Ειλικρινά σας το λέω. Σκέφτομαι το δικαστήριο, τι να πεις σε αυτούς τους ανθρώπους. Δε μπορώ… Συγγνώμη. Έχω γιο 20 ετών και μια κόρη 17 ετών. Δε θέλω να συνεχίσω, συγγνώμη. Ευχαριστώ πολύ» είπε και έβγαλε το μικρόφωνό του.

Τραγωδία στα Τέμπη: Ολοκληρώθηκε η εξέταση όλων των δειγμάτων - Στις 54 ανέρχονται οι ταυτοποιήσεις σε σύνολο 57 νεκρών (video)

Ολοκληρώθηκε η εξέταση όλων των δειγμάτων που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών από τον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη και έχουν ταυτοποιηθεί 54 νεκροί. Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, αναμένεται η αποστολή νέων δειγμάτων, τα οποία ομοίως θα εξετασθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Αναφορικά με τη διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών των θυμάτων, η οποία συνεχίζεται, από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους, δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στην οικογένεια κάθε θύματος καθώς δεν πρόκειται για μία τυπική διαδικασία αλλά απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί, αναφέρει η ανακοίνωση.

Δείτε επίσης: Τέμπη: «Είδα κοπέλα να κρατά το κομμένο της πόδι, άλλη κατάπιε γυαλιά» - Συγκλονίζει η μαρτυρία της Μικαέλας (video)

Αποκάλυψη-βόμβα για τα τρένα και την ασφάλειά τους στην Ελλάδα: Εγκατέστησαν ραδιοεπικοινωνία και δεν λειτουργεί (video)

Ο φάκελος «τρένα και ασφάλεια στην Ελλάδα» έχει πλέον ανοίξει. Οι αποκαλύψεις τις τελευταίες ώρες είναι αρκετές και ανησυχητικές με χαρακτηριστικό το έγγραφο που φέρνει στο «φως» το OPEN και ο Σπύρος Φρεμεντίτης, που δείχνει ότι δεν λειτουργεί ούτε το σύστημα ραδιοεπικοινωνίας στα τρένα.

Πρόκειται για το σύστημα φωνητικής ραδιοεπικοινωνίας GSMR το οποίο θα αντικαθιστούσε το παλιό σύστημα που λειτουργεί μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα και με το οποίο επικοινωνούν μεταξύ τους συρμοί και σταθμοί.

Ενώ έχει εγκατασταθεί το GSMR, δεν λειτουργεί. Το έγγραφο που παρουσιάζει το OPEN, έχει χαρακτηριστεί ως «εξαιρετικά επείγον», έχει ημερομηνία 18 Αυγούστου 2022 και το έχει αποστείλει ο παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ στη Hellenic Train.

Στο έγγραφο αυτό, ο ΟΣΕ ζητάει από την εταιρεία να τεθεί σε εφαρμογή το σύγχρονο σύστημα ραδιοεπικοινωνίας που καλύπτει όλη τη διαδρομή από την Πάτρα στην Αθήνα, από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και από εκεί μέχρι τον Προμαχώνα. Η Hellenic Train έχει προβάλει αντιρρήσεις, υποστηρίζοντας πως το προσωπικό της δεν έχει εκπαιδευτεί. Ο ΟΣΕ, στο ίδιο έγγραφο, λέει πως το προσωπικό το έχει εκπαιδεύσει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share