Πέμπτη, 09 Μαΐου 2024

Τροχαίο στο Χαλάνδρι: «Δεν κάναμε κόντρες» λέει ο φίλος του 18χρονου που σκοτώθηκε - Ανείπωτη θλίψη για τον μοναχογιό

Σήμερα θα μάθαινε τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

28 Ιουνίου 2022 21:02
Τροχαίο στο Χαλάνδρι: «Δεν κάναμε κόντρες» λέει ο φίλος του 18χρονου που σκοτώθηκε - Ανείπωτη θλίψη για τον μοναχογιό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αρνείται τα περί κόντρας ο 20χρονος συλληφθείς για το τροχαίο δυστύχημα στο Χαλάνδρι που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 18χρονος. Ο φίλος του θύματος, ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα σήμερα, τόνισε πως γυρνούσαν από βραδινή έξοδο όταν και έγινε το τροχαίο. Σύμφωνα με το Mega, είπε πως «δεν κάναμε κόντρες», ενώ συμπλήρωσε πως δεν κατάλαβε πώς έγινε το τρακάρισμα.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης που προκάλεσε το θάνατο άλλου ανθρώπου. Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 04:00, όταν ο νεαρός οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, ενώ κινείτο στην οδό Παπανικολή και έπεσε πάνω σε δένδρο. Για τον απεγκλωβισμό του επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Οι δύο φίλοι του που επέβαιναν στο δεύτερο αυτοκίνητο, έσπευσαν σε βοήθεια. Ωστόσο, το αυτοκίνητο είχε διαλυθεί και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του 18χρονου. Κατά πληροφορίες, ο 18χρονος δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, ενώ εξετάζεται και το εάν φορούσε ή όχι ζώνη, ανέφερε η ίδια πηγή. Οι άνδρες της Τροχαίας εξετάζουν καρέ – καρέ τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας σε καταστήματα της περιοχής προκειμένου να διαπιστώσουν τις ακριβείς συνθήκες του τροχαίου.

Βίντεο ντοκουμέντο του οχήματος λίγο πριν τη σφοδρή σύγκρουση

Ο γερανός της Τροχαίας απομακρύνει το διαλυμένο όχημα που έχει προσκρούσει πάνω σε δέντρο στην οδό Παπανικολή, στο Χαλάνδρι. Μέσα από τις παραμορφωμένες λαμαρίνες οι πυροσβέστες νωρίτερα έχουν απεγκλωβίσει νεκρό ένα 18χρονο παιδί. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια που το δέντρο πάνω στο οποίο διαλύθηκε το αυτοκίνητο, κυριολεκτικά ξεριζώθηκε. Η νυχτερινή βόλτα δυο φίλων κατέληξε σε τραγωδία με τον 18χρονο να προστίθεται στην λίστα της αιματοβαμμένης ασφάλτου.

Η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το αυτοκίνητο, αλλά και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οδήγησαν την αστυνομία στη σύλληψη ενός 19χρονου, με τον οποίο πιθανότατα το άτυχο παιδί έκανε κόντρες θανάτου στον κεντρικό δρόμο της περιοχής. Στον νεαρό ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της επικίνδυνης οδήγησης.

«Η αιτία είναι αυτό το σταυροδρόμι. Και σε λίγες μέρες θα ξανάρθετε για το ίδιο ρεπορτάζ γιατί πάλι θα έχει σκοτωθεί κάποιος άλλος» δήλωσε κάτοικος της περιοχής. Ο Παναγιώτης ήταν μοναχοπαίδι και μόλις είχε τελειώσει το σχολείο. Περίμενε με αγωνία τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να μάθει εάν τελικά είχε περάσει στη σχολή που ήθελε. Λίγα μέτρα όμως από το σπίτι του στο Χαλάνδρι, το νεαρό αγόρι σκοτώθηκε, οδηγώντας το αυτοκίνητο της μητέρας του.

«Δράμα… Μοναχογιός ήταν. Είχε τελειώσει την Γ’ Λυκείου και τώρα έδωσε Πανελλήνιες. Τώρα έδωσε Πανελλήνιες. Φέτος. Και δηλαδή και περιμέναμε να βγουν τα αποτελέσματα. Ήθελε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του. Οικονομικά. Το παιδί εγώ ήξερα ότι έπαιρνε το αμάξι του πατέρα του. Του άρεσαν τα αμάξια, του άρεσαν τα μηχανάκια… Πολύ καλό παιδί. Ήσυχο, ήρεμο… ευγενικό» είπε θείος του 18χρονου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share