Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Συναγερμός στον Ερυθρό Σταυρό: Γυναίκα απειλεί να πέσει από την ταράτσα!

Θρίλερ...

18 Φεβρουαρίου 2022 09:00
Συναγερμός στον Ερυθρό Σταυρό: Γυναίκα απειλεί να πέσει από την ταράτσα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», καθώς γυναίκα απειλεί να πέσει από την ταράτσα. Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, πήγε στα Επείγοντα του νοσοκομείου στις 6 το πρωί.

Παράλληλα, η τραγική είδηση της αυτοκτονίας ενός μεσήλικα άνδρα έρχεται να συγκλονίσει το πανελλήνιο και να προβληματίσει για τον λόγο που ένας πατέρας και σύζυγος αναγκάστηκε να φτάσει στο απονενοημένο διάβημα.

Γυναίκα απειλεί να πέσει από την ταράτσα

«Προσπάθησε να αυτοκτονήσει από ντροπή» - Προβλέπεται να τιμωρηθεί η γιαγιά για την κλοπή τροφίμων από σούπερ μάρκετ;

Τον γύρο της χώρας κάνει από το πρωί η ιστορία μιας γιαγιάς, η οποία λόγω φτώχειας, αναγκάστηκε να κλέψει από κατάστημα σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας τρόφιμα αξίας 30-40 ευρώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, η 70χρονη γυναίκα έβαλε στην τσάντα της κρέας και τυρί, όμως έγινε αντιληπτή.

#cancel_LIDL: Γιατί απαιτούν όλοι να μπουν λουκέτο στα Lidl!

Παρά τις παροτρύνσεις των υπολοίπων πελατών του σούπερ μάρκετ, οι οποίοι ήταν παρόντες στο περιστατικό, να μην πάει η ηλικιωμένη γυναίκα στο αυτόφωρο, ο υπεύθυνος του καταστήματος ήταν ανένδοτος, τονίζοντας «ότι οι εντολές που έχει είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση».

Τελικά, η αστυνομία προσήγαγε την 70χρονη, με την ίδια να αναφέρει στους αστυνομικούς ότι «από φτώχεια τα έκανα όλα αυτά». Οι αστυνομικοί συγκινήθηκαν με την ιστορία της γιαγιάς, ενώ υπήρχαν και πελάτες που προσφέρθηκαν να καλύψουν το ποσό, ώστε το θέμα να κλείσει και η 70χρονη να μην έχει νομικές συνέπειες.

Ωστόσο, η επιχείρηση επέμενε να κάνει μήνυση. Γείτονες της γυναίκας πήγαν στο σούπερ μάρκετ και ζήτησαν να αποσυρθεί η μήνυση, αλλά η επιχείρηση αρνήθηκε, λέγοντας ότι «η πολιτική της εταιρείας είναι να μην αποσύρει αυτού του είδους τις μηνύσεις».

Τι ακριβώς συμβαίνει, όμως, σε περίπτωση που η πράξη τελέστηκε από ανάγκη; Το δικαστήριο θα τιμωρήσει την ηλικιωμένη γυναίκα; Το άρθρο 377, του Ποινικού Κώδικα (Νόμος 4619/2019) περί κλοπής και υπεξαίρεσης μικρής αξίας αναφέρει:

«Αν τα εγκλήματα των άρθρων 372 και 375 παρ. 1 έχουν αντικείμενο πράγμα μικρής αξίας, επιβάλλεται χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας. Αν όμως η πράξη τελέστηκε από ανάγκη για άμεση χρήση ή ανάλωση του αντικειμένου της κλοπής ή υπεξαίρεσης, το δικαστήριο μπορεί να κρίνει την πράξη ατιμώρητη».

Έτσι, όπως όλα δείχνουν το σενάριο το δικαστήριο να κρίνει την πράξη της ηλικιωμένης γυναίκας ατιμώρητη είναι αρκετά πιθανό, αφού ο λόγος ο οποίος την ώθησε να προβεί σε κλοπή είναι ακριβώς η οικονομική ανέχεια. Η ίδια υποστήριξε στους αστυνομικούς – κάτι το οποίο εύκολα επιβεβαιώνεται - ότι έχει στεγαστικό δάνειο και ρύθμιση δανείου πολύ μεγάλη και ότι με τα χρήματα της σύνταξης προσπαθεί να αποπληρώσει το δάνειο για να μην της πάρουν το σπίτι.

γιαγια-μηνυση-λιντλ

«Προσπάθησε να αυτοκτονήσει από ντροπή»

Μια από τις γειτόνισσες της ηλικιωμένης, μιλώντας στο κανάλι, είπε πως «η γιαγιά πήρε 3 χάπια μαζί, προσπαθεί να αυτοκτονήσει γιατί δεν σηκώνει ντροπή και φοβάται μη φτάσει στα αυτιά των παιδιών αυτός ο διασυρμός». Πρόσθεσε ακόμα ότι «θα κάνω ότι μπορώ για να καθαρίσω την υπόθεση καθώς και ότι «δεν θα περάσω ποτέ από τη συγκεκριμένη αλυσίδα του σούπερ μάρκετ».

Παρέμβαση για το περιστατικό αναμένεται να κάνει και ο δήμος Ιλίου, καθώς όπως επεσήμανε ο κ. Χαραλαμπόπουλος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου θα κάνουν προσπάθεια να ζητήσουν από την αλυσίδα να αποσύρει τη μήνυση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share