Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022

Self test: Ξεκινά από τη Δευτέρα (6/12) η δωρεάν διάθεση - Όλα όσα πρέπει να ξέρουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

Η προθεσμία για τα αυτοδιαγνωστικά τεστ

5 Δεκεμβρίου 2021 10:10
Self test: Ξεκινά από τη Δευτέρα (6/12) η δωρεάν διάθεση - Όλα όσα πρέπει να ξέρουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου ξεκινά η διανομή αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) με στόχο την καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού SARS-CoV-2 την περίοδο των εορτών. Παράλληλα, με γοργούς ρυθμούς φαίνεται πώς εξελίσσεται η εκστρατεία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες περισσότεροι από 130.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για να κάνουν την τρίτη δόση, λίγες ώρες αφότου άνοιξε η πλατφόρμα, έπειτα από τη μείωση του διαστήματος της δεύτερης με την τρίτη δόση στους τρεις μήνες.

Συγκεκριμένα, από τις 6/12/2021 έως τις 12/12/2021 όλοι οι ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα (1) self test από τα φαρμακεία της χώρας.

Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί το διάστημα 3/1/2022-7/1/2022. Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 12/12, ώστε να περιορίσουμε το ιικό φορτίο και την κυκλοφορία του ιού ενόψει της εορταστικής περιόδου.

TAGS
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share