Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022

Εμβολιασμός: «Τρέχουν» οι πολίτες για την 3η δόση! Κλείστηκαν ήδη 130.000 ραντεβού - Οι 3 λόγοι που οδήγησαν στο 3μηνο

«Μέσα στη εβδομάδα θα υπάρξει και άλλη διαθεσιμότητα»

4 Δεκεμβρίου 2021 10:23
Εμβολιασμός: «Τρέχουν» οι πολίτες για την 3η δόση! Κλείστηκαν ήδη 130.000 ραντεβού - Οι 3 λόγοι που οδήγησαν στο 3μηνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με γοργούς ρυθμούς φαίνεται πώς εξελίσσεται η εκστρατεία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες περισσότεροι από 130.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για να κάνουν την τρίτη δόση, λίγες ώρες αφότου άνοιξε η πλατφόρμα, έπειτα από τη μείωση του διαστήματος της δεύτερης με την τρίτη δόση στους τρεις μήνες.

Μιλώντας στο OPEN, ο ΓΓ πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, εξήγησε ότι υπάρχει προτεραιότητα στα εμβόλια για όσους κλείνουν για την πρώτη δόση και στη συνέχεια ανοίγουν ραντεβού για όσους θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση.

Ενδεικτικά σημείωσε πως την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κρατηθεί 100.000 ραντεβού για 1η δόση. Μόλις καλύφθηκαν οι 40.000, άνοιξαν και οι υπόλοιπες 60.000 για την 3η δόση, οι οποίες καλύφθηκαν αμέσως.

Παράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι «μέσα στη εβδομάδα θα υπάρξει και άλλη διαθεσιμότητα σε ραντεβού» λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρατηρήθηκε από τους πολίτες για να κλείσουν ένα ραντεβού.

Τρίτη δόση εμβολίου: Οι 3 λόγοι που επιστήμονες και κυβέρνηση οδηγήθηκαν στους τρεις μήνες

Πάντως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών φαίνεται ότι οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση, λόγω της ανησυχίας της για πιθανή διασπορά του ιού.

Ειδικότερα:

  • Οι φόβοι της επιτροπής για τη μετάλλαξη Όμικρον και την πιθανή μεγάλη διασπορά της στην κοινότητα σήμανε συναγερμό. Προς ώρας βέβαια δεν είναι επιστημονικά ακόμη σαφές εάν η συγκεκριμένη μετάλλαξη προκαλεί μεγαλύτερη νοσηρότητα.
  • Ταυτόχρονα ο χειμώνας ανησυχεί δεόντως τους ειδικούς αφού αναμένουν μεγάλη διασπορά του κορονοϊού λόγω και των κλειστών χώρων. Γι αυτό και επιδίωξαν να θωρακίσουν σε μεγαλύτερο βαθμό τον πληθυσμό, αφού έχει αποδειχθεί ότι μετά από κάποιο διάστημα η ανοσία από τον εμβολιασμό μειώνεται. Άλλωστε καταγράφεται πια και μία έντονη χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων. Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον και πολλοί εμβολιασμένοι νοσούν από κορονοϊό, αφού έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι μπορεί να προσβληθούν αλλά και να μεταδώσουν τον ιό. Ειδικά μάλιστα εάν η ανοσία από τον εμβολιασμό έχει μειωθεί μετά από κάποιο διάστημα.
  • Επίσης οι ειδικοί της επιτροπής μελέτησαν τα επιστημονικά δεδομένα κυρίως από το Ισραήλ, όπου η τρίτη δόση του εμβολίου έχει ξεκινήσει να χορηγείται εδώ και καιρό. Με βάση τις διαπιστώσεις τους, λένε πηγές του ethnos.gr, η προστασία του πληθυσμού είναι πολύ μεγαλύτερη με την αναμνηστική δόση τόσο σε σχέση με τη μόλυνση όσο και με τη νοσηλεία.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share