Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Β. Αναστασόπουλος

Τεράστια θλίψη για τον γνωστό επιχειρηματία!

20 Σεπτεμβρίου 2021 09:24
Πέθανε ο Β. Αναστασόπουλος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θλίψη επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Βόλου από τον θάνατο ενός ιδιαίτερα αγαπητού ανθρώπου στην περιοχή!

Τελευταίο αντίο θα πούνε σήμερα στις 10.30 το πρωί από τον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας, συγγενείς και φίλοι στον 66χρονο επιχειρηματία Βάγιο Αναστασόπουλο.

Ο άτυχος άνδρας πέθανε χθες, και ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην τοπική κοινωνία, ενώ διατηρούσε πρατήρια υγρών καυσίμων στην οδό Λαρίσης και στο Μαλάκι.

Πέθανε ο Β. Αναστασόπουλος

Πέθανε ο Στράτος Ταγκατίδης

Ο θάνατος του 57χρονου επιχειρηματία και συνδικαλιστή Στράτου Ταγκατίδη έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Κέρκυρας.

Οι συνάδελφοί του αναφέρουν ότι ο άτυχος άνδρας, μέλος του εμπορικού συλλόγου και Εμπορικού Επιμελητηρίου, πέθανε από ανακοπή καρδιάς και καταγγέλλουν ότι το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο με καθυστέρηση 45 λεπτών.

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μέσω του σωματείου τους μιλούν για αδυναμία της υπηρεσίας να επέμβει άμεσα στο περιστατικό, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας έχει παρουσιάσει επανειλημμένως και δημοσίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία ως προς την επιχειρησιακή λειτουργία, την υποστελέχωση σε διασώστες και οχήματα.

Δείτε τις δηλώσεις του Προέδρου του συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Χ. Κυπριώτη

Πέθανε ο Νίκος Ταβουλάρης

Πέθανε ο Νίκος Ταβουλάρης

Θρήνος επικρατεί στον κόσμο των επιχειρήσεων, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ο Νίκος Ταβουλάρης, πρώην πρόεδρος στα ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου Σύρου, με έναν ακόμη σπουδαίο μεγιστάνα πρόσφατα να έχει πεθάνει επίσης.

Ο πρώην αξιωματικός του Στρατού, αποστρατεύθηκε το 1963 οικειοθελώς με τον βαθμό του ταγματάρχη από τον Ελληνικό Στρατό και ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις σε διυλιστήρια και ναυπηγεία, δηλαδή στη βαριά βιομηχανία. Στενός συνεργάτης επί σειρά ετών του μακαρίτη Σταύρου Νιάρχου, πέρασε και την «ίωση» της πολιτικής στις αρχές της δεκαετίας του 1990 (κοντά στον Α. Ανδριανόπουλο αρχικά και στον Α. Σαμαρά στη συνέχεια), αλλά και πάλι απορροφήθηκε από τις επιχειρήσεις, ως μπίζνεσμαν πλέον και όχι ως μάνατζερ, αγοράζοντας με ομάδα συνεργατών το Νεώριο και την Ελευσίνα.

Πέθανε ο Νίκος Ταβουλάρης

Ο όμιλος των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Νεωρίου Σύρου ολοκλήρωσε πολλές παραγγελίες του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ). Διαβλέποντας όμως ότι άλλες παραγγελίες από αυτό μάλλον δεν έχει, στράφηκε σε εμπορικές δουλειές. Ναυπήγησε δύο επιβατηγά του Αιγαίου («Νήσος Μύκονος», «Νήσος Χίος») και σκάφη ακτοπλοΐας για τις γραμμές της Βενεζουέλας: δύο οχηματαγωγά- επιβατικά πλοία ανοικτού τύπου τα οποία θα δρομολογηθούν στην ακτοπλοΐα της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Το 2018 ο όμιλος του Νικόλαου Ταβουλάρη μεταβίβασε τις μετοχές του στην Onex Shipyards του Πάνου Ξενοκώστα, σηματοδοτώντας την αλλαγή σελίδας του ιστορικού ναυπηγείου.

Η τελευταία του κίνηση

Η τελευταία πράξη του προτού πεθάνει είχε σχέση με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπου πλειοδότης ανακηρύχθηκε ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου.

Η κάθοδος του Γ. Προκοπίου στον διαγωνισμό αποτέλεσε εν πολλοίς έκπληξη. Προσέφερε τελικά 37,3 εκατ. ευρώ για να αγοράσει το τμήμα που πωλούσε η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), υπερθεματίζοντας μετά τρεις γύρους την έτερη υποψήφια Pyletech, συμφερόντων του εφοπλιστή Θεόφιλου Πριόβολου. Προσέφερε επίσης άλλα 25,2 εκατ. στον παράλληλο διαγωνισμό του Ειδικού Διαχειριστή (ΕΝΑΕ) για το άλλο μισό του ναυπηγείου. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό η Pyletech προσέφερε 22,1 εκατ. ευρώ.

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, συνολικού εμβαδού περίπου 700 στρεμμάτων, βγήκαν προς πώληση σε δύο διαγωνισμούς για δύο διακριτά αλλά γειτονικά τμήματα: έναν από τον Ειδικό Διαχειριστή (350,7 στρέμματα), που φιλοξενεί και την κυρίως υποδομή, και έναν από την ΕΤΑΔ (332,1 στρέμματα), που φιλοξενεί την κτιστή δεξαμενή. Το συνολικό τίμημα που κατέβαλε ο πλειοδότης ανέρχεται στα 62,5 εκατομμύρια. Ποσό που θεωρείται λίαν ικανοποιητικό για το Δημόσιο και εκ του αποτελέσματος δικαιώνει την απόφαση του Ειδικού Διαχειριστή, που έχει τοποθετήσει το ελληνικό Δημόσιο, να κηρύξει άγονο τον πρώτο διαγωνισμό, στον οποίο υπήρχε μόνο μία προσφορά, της Pyletech, στα 15,1 εκατομμύρια. Υπενθυμίζεται πως την Ειδική Διαχείριση διενεργούν οι Νίκος Μαράντος, Χρήστος Σεφέρης και Αλέξης Χατζηπαύλου (Deloitte).

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες για την ΕΤΑΔ, ενώ για την Ειδική Διαχείριση, από τα μέσα του φθινοπώρου και μετά, λόγω των διαδικασιών που προβλέπονται, όπως η δικαστική επικύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού.

Στο όφελος για το δημόσιο ταμείο πρέπει να συνυπολογιστεί, πέραν του τιμήματος των 62,5 εκατομμυρίων που προσφέρθηκε σε ΕΤΑΔ και Ειδική Διαχείριση, και το ποσό των 9 εκατομμυρίων περίπου που θα καταβάλει ο νέος ιδιοκτήτης των ναυπηγείων, η κυπριακή εταιρεία Forest Group, συμφερόντων του Γιώργου Προκοπίου, για την τακτοποίηση αυθαίρετων ακινήτων που βρίσκονται στο συγκρότημα.

Ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε πως «ολοκληρώθηκε μια πολύμηνη προσπάθεια επίλυσης σειράς ζητημάτων, η οποία οδήγησε σε μια ανταγωνιστική, διαφανή και επιτυχή διαγωνιστική διαδικασία» με αποτέλεσμα να τετραπλασιαστεί το προσφερόμενο τίμημα σε σχέση με τον προηγούμενο άγονο διαγωνισμό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ΟΝΕΧ ήταν προηγουμένως ήταν βασική μέτοχος, αφού οι προηγούμενοι μέτοχοι ανάμεσα τους και ο Νίκος Ταβουλάρης παρέδωσαν τις μετοχές τους έναντι συμβολικού τιμήματος του 1 ευρώ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share