Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Εύβοια: Μεγάλη αναζωπύρωση στην Αβγαριά - Αγωνία για Αιδηψό και Ιστιαία

Σε πύρινο κλοιό η χώρα για 8η μέρα

10 Αυγούστου 2021 10:56
Φωτιά στην Εύβοια: Μεγάλη αναζωπύρωση στην Αβγαριά - Αγωνία για Αιδηψό και Ιστιαία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγα λεπτά στην περιοχή μεταξύ Αβγαριάς και Γαλατσώνας στην Εύβοια καθώς μία μεγάλη αναζωπύρωση κινείται απειλητικά προς το μπλόκο που έχουν στήσει πυροσβέστες εθελοντές και κάτοικοι.

Το σημείο είναι εξαιρετικά κρίσιμο καθώς εάν η φωτιά φύγει από εκείνο το σημείο θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί πριν φτάσει Αιδηψό και Ιστιαία.

Στην πρώτη γραμμή είναι Σέρβοι και Έλληνες πυροσβέστες οι οποίοι προσπαθούν με νύχια και δόντια να περιοριστεί η φλόγα. Μαζί τους και κάτοικοι οι οποίοι βοηθούν με τις γνώσεις τους για την περιοχή.

Μεγάλη αναζωπύρωση στην Αβγαριά Εύβοια

Αυτήν την ώρα, όλες οι δυνάμεις προσπαθούν ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς προς την Ιστιαία και έχουν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες.

Την ίδια ώρα, χωματουργικά μηχανήματα δουλεύουν ασταμάτητα έξω από διάφορα χωριά, όπως τα Βασιλικά, τις Γούβες, το Πευκί και το Καστρί, προκειμένου να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

«Οι νέοι μας οργανώνονται δυναμικά. Επιχειρούν σε μικροεστίες και απελευθερώνουν δυνάμεις για την κυρίως πυρόσβεση» αναφέρει ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συμπληρώνει: «σε τούτο εδώ τον τόπο, αυτό που δεν έχει όρια είναι ψυχή μας. Μπράβο παιδιά».

Φωτιά Εύβοια - Απελπισμένη φωνάζει: «Ένα αεροπλάνο καιγόμαστε» και ο αστυνομικός την ειρωνεύεται: «Θα το κάνουμε παραγγελία»

Εντύπωση έχει προκαλέσει ένα βίντεο στο οποίο ένας αστυνομικός, την ώρα που μία γυναίκα φωνάζει απεγνωσμένη «ένα αεροπλάνο, καιγόμαστε», στην Εύβοια, της απαντά με κυνισμό και ειρωνεία «θα το κάνουμε παραγγελία».

Ειδικότερα η γυναίκα ακούγεται να λέει: «Παιδιά καιγόμαστε, ένα αεροπλάνο δεν μπορεί να ‘ρθει; Καιγόμαστε».

«Ναι, ναι, θα το πάρουμε παραγγελία τώρα. Μπείτε μέσα τώρα να γλιτώσεις», ακούγεται να λέει ειρωνικά ο αστυνομικός. «Τι να μπούμε μέσα; Καιγόμαστε, έφτασε στα σπίτια μας», απαντάει η γυναίκα.

Φωτιά στην Εύβοια: Απίστευτο περιστατικό με έναν ηλικιωμένο που δεν ήθελε να αφήσει το σπίτι του και έκλαιγε μαζί με την ρεπόρτερ

Φωτιά στην Εύβοια: Ακόμη μία συγκινητική στιγμή μεταξύ δημοσιογράφων και πολιτών κατέγραψε η κάμερα από το μέτωπο των πυρκαγιών. Ο λόγος για έναν ηλικιωμένο από την Γαλατσώνα Ευβοίας, ο οποίος, σε ζωντανή μετάδοση του Open, λέει στη ρεπόρτερ του σταθμού, Ευλαμπία Ρέβη, πως δεν κοιμάται εδώ και μέρες γιατί φοβάται, και ότι διαρκώς καταβρέχει το σπίτι του, θέλοντας να το προστατέψει από την επέλαση της φωτιάς.

Είναι δε σαφές, από την προσπάθεια του να της μιλήσει, πως αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα. «Δε κοιμάμαι καθόλου. Φοβάμαι. Για το σπίτι, πιο πολύ, όχι για μένα», της λέει. Όταν η δημοσιογράφος του λέει να τον μεταφέρουν οι ίδιοι, οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού συνεργείου, ο κάτοικος του ορεινού χωριού της απαντά «και πού να πάω;». Την ευχαριστεί και την επόμενη στιγμή οι δύο τους έκλαιγαν μαζί. Παράλληλα με τη φωτιά στην Εύβοια, κάηκε το σπίτι του Κώστα Χατζή.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share