Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Εύβοια: Κάηκε το σπίτι του Κώστα Χατζή

«Δεν έχει απομείνει απολύτως τίποτα»

9 Αυγούστου 2021 14:34
Φωτιά στην Εύβοια: Κάηκε το σπίτι του Κώστα Χατζή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν είναι λίγα τα καμένα σπίτια στο Καστρί στην Εύβοια, μεταξύ των οποίων και αυτό του δημοφιλούς τραγουδιστή Κώστα Χατζή.

«Το σπίτι του Κώστα Χατζή βρίσκεται επάνω σε έναν λόφο, μέσα σε πεύκα, γύρω βρίσκονται οι ελαιώνες του και έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά. Δεν έχει απομείνει τίποτα. Έχει πέσει η σκεπή, έχουν καεί όσα αντικείμενα και έπιπλα υπήρχαν μες στο σπίτι, έχουν λιώσει τα παράθυρα. Δεν έχει απομείνει απολύτως τίποτα» είπε η δημοσιογράφος του Alpha.

Στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν, σήμερα, παντού στάχτες. «Αυτό γίνεται από χθες Κυριακή. Δεν μπορεί κάποιος να καθίσει εδώ, να φάει κάτι. Πέφτουν στάχτες παντού. Στα καθίσματα, στα τραπέζια. Οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί, τα ενοικιαζόμενα έχουν αδειάσει και πάνω στα αυτοκίνητα υπάρχουν παντού στάχτες» τόνισε.

«Είμαστε μόνοι μας, θέλουμε να μείνουμε στο χωριό»: Σπαράζουν καρδιές οι κάτοικοι της Εύβοιας

Συγκλονίζει όλη την Ελλάδα η τιτάνια προσπάθεια των ανθρώπων της Εύβοιας για την κατάσβεση της φωτιάς, που καίει την περιοχή, με τους κατοίκους να σπαράζουν καρδιές με όσα αναφέρουν, σε συνδυασμό με τις απίστευτες εικόνες, ενώ και ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού έστειλε το μήνυμά του.

Λίγο νωρίτερα, με ανάρτηση στη σελίδα του Δήμου της περιοχής, ανέβηκε μια φωτογραφία, με τη λεζάντα «Μόνοι μας!». Χαρακτηριστικό σημάδι ότι οι αρμόδιες Αρχές δεν έχουν στείλει εγκαίρως τις πυροσβεστικές δυνάμεις και ότι πέρα από σχέδια εκκένωσης, τίποτα άλλο δεν δείχνει να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Η φωτογραφία έχει κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, με τον καπνό από τη Φωτιά να κοντεύει να πνίξει την περιοχή. Ένας καπνός που φαίνεται μέχρι και από τη Χαλκιδική ή τα νότια προάστια της Αττικής.

Η έκκληση για βοήθεια έχει γίνει και πλέον πρέπει να υπάρξει ισχυρότερη κινητοποίηση για να τελειώσει πλέον αυτός ο εφιάλτης.

Λίγο αργότερα ο Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού είχε τονίσει στον αέρα του OPEN ότι «Ο δήμος Ιστιαίας περιμένει να ζήσει το ολοκαύτωμά του», οργισμένος για την όλη αντιμετώπιση του θέματος.

Δήμος Ιστιαίας φωτιές

Τα συγκινητικά λόγια 19χρονου στο Πευκί

Ένας 19χρονος συγκλονίζει με τις δηλώσεις του για τη φωτιά στην Εύβοια, αναφέροντας πως «εμείς ασχολούμαστε με τα ξύλα, με αγροτικές δουλειές μα τώρα πρέπει να υπάρξει μια άλλη λύση».

Όπως ανέφερε στην κάμερα του OPEN, είναι από το χωριό Αγριοβότανο αλλά πήγε στο Πευκί για να συνδράμει εκεί.

«Πώς να αισθάνομαι; Καίγονται οι περιουσίες μας, είμαστε... Τι να σας πω; Θέλουμε να ζήσουμε εδώ στο χωριό, έχουμε μεγαλώσει εδώ από μικρά παιδιά αλλά δεν μας δίνεται η ευκαιρία».

Και στη συνέχεια, ανέφερε το εξής: «Πώς θα ζήσουμε εδώ; Εμείς ασχολούμαστε με τα ξύλα, με αγροτικές δουλειές, πώς θα ζήσουμε; Δεν βλέπετε; Αυτά τα πράγματα, θα γίνουν μετά από 30-40 χρόνια. Θα είμαστε 60 ετών εγώ».

Στην κάμερα επίσης, τόνισε πως πλέον «πρέπει να σκεφτώ κάποια άλλη λύση, να φύγω. Να πάω στην Αθήνα, να πάω κάπου αλλού, να βρω μια άλλη δουλειά».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share