Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

Κορωνοϊός: Δείτε live τις τελευταίες ενημερώσεις για την Ελλάδα - Ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα

Συμβαίνει τώρα!

7 Μαΐου 2021 18:00
Κορωνοϊός: Δείτε live τις τελευταίες ενημερώσεις για την Ελλάδα - Ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Δείτε σε απευθείας σύνδεση την ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας, τη στιγμή που υπάρχουν εξελίξεις με το εμβόλιο.

Κορωνοϊός: Δείτε ζωντανά τις ενημερώσεις

ERT1 LIVE

Άρση μέτρων: Ανοίγουν μουσεία, σινεμά και αθλητικές ακαδημίες

Άρσης μέτρων... συνέχεια μετράμε μαζί με τον χρόνο αντίστροφα για την απόλυτη απελευθέρωση δραστηριοτήτων, μετά τη «λαίλαπα» του κορωνοϊού, με την επιτροπή λοιμωξιολόγων να προχωρά στις επόμενες εισηγήσεις της, ύστερα από το τέλος που μπαίνει στο λιανεμπόριο.

Άρση μέτρων: Τα επόμενα βήματα για την απελευθέρωση δραστηριοτήτων

Σύμφωνα με όσα πρότεινε η επιτροπή, το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου και των θερινών κινηματογράφων μία εβδομάδα μετά, στις 21, εισηγούνται προς την κυβέρνηση οι ειδικοί, που συνεδριάζουν για τα επόμενα βήματα προς την άρση του lockdown.

Η εισήγηση περιλαμβάνει επίσης την έναρξη των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων σε ανοιχτά θέατρα από τις 28 του μηνός.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τα όσα εισηγείται η επιτροπή των εμπειρογνωμώνων, από 17 Μαΐου ξεκινούν οι αθλητικές ακαδημίες σε ανοιχτούς χώρους, σε μικρά, σταθερά γκρουπ μέχρι δέκα άτομα και για τρεις εβδομάδες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share