Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Η ινδική μετάλλαξη έχει μεταδοτικότητα αντίστοιχη με τη βρετανική

Τι αποκάλυψε η Υγειονομική Αρχή της Αγγλίας

7 Μαΐου 2021 16:29
Κορωνοϊός: Η ινδική μετάλλαξη έχει μεταδοτικότητα αντίστοιχη με τη βρετανική
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Παρόμοια μεταδοτικότητα με τη βρετανική μετάλλαξη έχει και η ινδική B.1.617.2 του κορωνοϊού όπως ανακοίνωσε η Υγειονομική Αρχή της Αγγλίας. Σύμφωνα με την ίδια Αρχή, η ινδική μετάλλαξη θα χαρακτηρισθεί προβληματική λόγω των ενδείξεων για την μεγαλύτερη μεταδοτικότητά της, που είναι αντίστοιχη με την παραλλαγή του Κεντ (βρετανική).

Τα υπάρχοντα στοιχεία είναι ανεπαρκή για να συναχθεί ότι κάποια από τις παραλλαγές που έχουν εντοπισθεί στην Ινδία προκαλούν σοβαρότερη νόσηση ή καθιστούν τα εμβόλια λιγότερο αποτελεσματικά, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αρχή διευκρινίζοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Στο ίδιο θέμα, πριν από τρεις ημέρες αναφέρθηκε ο ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, υπογραμμίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμα αρκετές πληροφορίες αναφορικά με το τι κάνει το ινδικό στέλεχος, πόσο μεταδοτικό ή πιο θανατηφόρο είναι, γνωρίζουμε ότι σίγουρα δεν μεταδίδεται περισσότερο από το βρετανικό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπτυχθεί πολύ. Παράλληλα δείτε που εντοπίζονται κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης στην Ελλάδα.

Κορωνοϊός: Η ινδική μετάλλαξη έχει μεταδοτικότητα αντίστοιχη με τη βρετανική

Αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer στην ινδικής μετάλλαξης

Πεπεισμένος ότι το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer θα είναι αποτελεσματικό και για την ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού εμφανιζόταν στα τέλη Απριλίου, ο εκ των ιδρυτών της BioNTech, Ογούρ Σαχίν, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ευρώπη θα έχει επιτύχει την «ανοσία της αγέλης» το αργότερο έως τον Αύγουστο.

«Μελετούμε ακόμη την ινδική παραλλαγή, αλλά έχει μεταλλάξεις τις οποίες έχουμε ήδη εξετάσει και για τις οποίες το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, οπότε είμαι πεπεισμένος. Το εμβόλιο είναι έξυπνα κατασκευασμένο και είμαι βέβαιος ότι η προστασία του θα αντέξει. Αν χρειαστεί να την ενισχύσουμε εκ νέου, θα το κάνουμε. Δεν με ανησυχεί», δήλωσε ο κ. Σαχίν κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε ξένους ανταποκριτές.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share