Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Σκληρό απαγορευτικό στις Καστανιές Ορεστιάδας - Άλλες δύο περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»

Ανησυχητική η κατάσταση στην Αιτωλοακαρνανία

7 Μαΐου 2021 19:00
Κορωνοϊός: Σκληρό απαγορευτικό στις Καστανιές Ορεστιάδας - Άλλες δύο περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ακόμη μια περιοχή θα μπει σε σκληρό απαγορευτικό εξαιτίας του κορωνοϊού, με τις Καστανιές Ορεστιάδας να βρίσκονται στο ίδιο καθεστώς, με αυτό της Καλύμνου, τη στιγμή που άλλες δύο περιοχές μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο».

Σε καθεστώς «πολύ αυξημένου κινδύνου» τίθενται το Μεσολόγγι στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και ο Δήμος Βισαλτίας Σερρών σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κορωνοϊός; Ανησυχητική η κατάσταση στην Αιτωλοακαρνανία

Οι δύο αυτές περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» λόγω της δυσμενούς επιδημιολογικής εικόνας που εμφανίζουν το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά το Μεσολόγγι ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για μια «επιθετική εκθετική αύξηση κρουσμάτων». Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι οι ενεργές μολύνσεις στην περιοχή πενταπλασιάστηκαν μέσα σε 10 μέρες: «Στις 27 Απριλίου τα ενεργά κρούσματα ήταν 49 ενώ σήμερα φτάνουν τα 233» είπε.

Έτσι κάλεσε τους κατοίκους του Μεσολογγίου αλλά και των γύρω περιοχών όπως του Αγρινίου και του Αιτωλικού να επιδείξουν μεγάλη προσοχή καθώς η κατάσταση είναι «εξαιρετικά ανησυχητική».

Κορωνοϊός: Όλα τα νέα μέτρα που έρχονται

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε ύστερα αναλυτικά στα νέα μέτρα σταδιακής χαλάρωσης.

Όπως υπενθύμισε, «προχωράμε στην επαναλειτουργία δραστηριοτήτων, σε μία σταδιακή επιστροφή στην καθημερινότητα».

Αναλυτικά:

  • Από αύριο ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες, μειώνεται το εμβαδόν ανά πελάτη στα μαγαζιά, τη Δευτέρα επαναλειτουργούν δημοτικά, νηπιαγωγεία και γυμνάσια.
  • Προϋπόθεση για το άνοιγμα των σχολείων, η διενέργεια των self test και όλα τα γνωστά μέτρα προστασίας.
  • Τη Δευτέρα ανοίγουν τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις.
  • Ανοίγουν και τα δικαστήρια και 17 Μαΐου οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.
  • Τα μουσεία ανοίγουν 14 του μηνός
  • Θερινά σινεμά και θέατρα στις 28
  • Ζωντανά θεάματα επίσης στις 28, αφορά μόνο καθήμενους με πληρότητα 50%
  • Τα ωδεία επαναλειτουργούν από τις 17
  • Παιδικοί και βρεφονηπιακοί επίσης στις 17

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share