Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Δίπλωμα οδήγησης: Σε λειτουργία η εφαρμογή του για τις αιτήσεις αντικατάστασης του

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε

18 Μαρτίου 2021 17:10
Δίπλωμα οδήγησης: Σε λειτουργία η εφαρμογή του για τις αιτήσεις αντικατάστασης του
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Δίπλωμα οδήγησης: Μεγάλες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά το δίπλωμα οδήγησης με αποτέλεσμα να τίθεται σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα για την αντικατάσταση του.

Σημειώνεται ότι από την Τρίτη 9 Μαρτίου η δήλωση για την απώλεια της Αστυνομική Ταυτότητας γίνεται ηλεκτρονικά με αποτέλεσμα να πρέπει οι πολίτες να την κάνουν μέσα από το gov.gr.

Μεγάλες αλλαγές στο δίπλωμα.

Δίπλωμα Οδήγησης: Οι αλλαγές που γίνονται

Από σήμερα Πέμπτη 18 Μαρτίου τέθηκε σε λειτουργία από τις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής η ηλεκτρονική εφαρμογή κατάθεσης των δικαιολογητικών για την αντικατάσταση διπλώματος με νέου τύπου και την έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης λόγω φθοράς, κλοπής ή απώλειας.

Πρόκειται για την εφαρμογή https://drivers-vehicles.services.gov.gr, όπου οι ενδιαφερόμενοι με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet θα καταχωρούν την αίτηση και τα δικαιολογητικά σε ψηφιακή μορφή, συμπεριλαμβανομένων της φωτογραφίας και της υπογραφής τους.

Τα στοιχεία αυτά θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας προς τη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να απαιτείται η αποστολή φυσικού φακέλου.

Έρχονται αλλαγές στο δίπλωμα.

Τι ανέφερε για τις αλλαγές αυτές ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, τόνισε σχετικά με τις αλλαγές στο δίπλωμα οδήγησης και την ψηφιακή εφαρμογή ότι «σηματοδοτεί ένα ακόμα μεγάλο άλμα, στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών», σημειώνοντας ότι «το τοπίο έχει αλλάξει με την αγαστή συνεργασία των συναρμοδίων υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών, τα οποία υιοθετούν τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει».

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι αναμένεται επέκταση της πλατφόρμας εντός του 2021 για να υποδέχεται τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για την αρχική έκδοση ή επέκταση των αδειών οδήγησης υποψηφίων οδηγών και οδηγών.

Ολοκληρώνοντας επισήμανε ότι οι ψηφιακές αυτές παρεμβάσεις, σε συνδυασμό με την νομοθέτηση του προσωρινού διπλώματος οδήγησης και της αυτοδίκαιης άρσης παρακράτησης της κυριότητας, εξαλείφουν την περιττή ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και περιορίζουν σημαντικά την κατασπατάληση ανθρώπινων πόρων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share