Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Αστυνομική Ταυτότητα: Ανατροπή των δεδομένων για την δήλωση της απώλειας της

Πως θα γίνεται

16 Μαρτίου 2021 18:44
Αστυνομική Ταυτότητα: Ανατροπή των δεδομένων για την δήλωση της απώλειας της
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Αστυνομική ταυτότητα: Φαίνεται πως γίνεται μία μεγάλη ανατροπή με την δήλωση απώλειας της αστυνομικής ταυτότητας από σήμερα Τρίτη 16 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι από σήμερα οι εργαζόμενοι άλλαξαν έντυπα για τις βεβαιώσεις μετακίνησης τους λόγω των μέτρων που υπάρχουν κατά του κορωνοϊού.

Αλλάζουν τα δεδομένα με τις ταυτότητες.

Αστυνομική Ταυτότητα: Ο τρόπος που θα γίνεται η δήλωση της απώλειας της

Αρκετοί Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζουν το μεγάλο πρόβλημα της απώλειας της αστυνομικής του ταυτότητας με αποτέλεσμα να είναι αρκετά δύσκολη και χρονοβόρα η διαδικασία για την δήλωση της απώλειας της.

Όμως αλλάζει άμεσα από σήμερα Τρίτη 16 Μαρτίου με αποτέλεσμα όλη αυτή η δύσκολη διαδικασία να γίνει πιο γρήγορη και απλή. Συγκεκριμένα μέσω του gov.gr θα μπορούν να το κάνουν αυτό στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Στοιχεία πολίτη και ταυτοποιητικά έγγραφα» σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πολίτης θα μπορεί να υποβάλλει ηλεκτρονικά στην αστυνομική υπηρεσία του τόπου κατοικίας του ή σε αυτή που έχει εκδώσει το δελτίο ταυτότητας τη σχετική δήλωση απώλειας.

Με την υποβολή της δήλωσης, το δελτίο ταυτότητας θα ακυρώνεται άμεσα από την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία και η δήλωση θα εμφανίζεται αυτόματα στη θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, ώστε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί σε όποια άλλη υπηρεσία χρειάζεται.

Τι θα γίνεται με τις ταυτότητες.

Οι θυρίδες των πολιτών

Υπενθυμίζεται ότι, στις θυρίδες των πολιτών, τηρούνται τα έγγραφα που εκδίδουν μέσα από το gov.gr, καθώς και τα δημόσια έγγραφα που εκδίδονται από τους Φορείς της δημόσιας διοίκησης κατόπιν αίτησης τους.

Η ενεργοποίηση των θυρίδων για τους κρατικούς φορείς, ξεκίνησε σήμερα από τα αστυνομικά τμήματα εγκαινιάζοντας έναν νέο, σύγχρονο και αποδοτικό τρόπο επικοινωνίας των πολιτών με τη δημόσια διοίκηση. Πρόκειται για «ηλεκτρονικά γραμματοκιβώτια» στα οποία οι υπηρεσίες θα δέχονται έγγραφα και αιτήσεις που αποστέλλουν οι πολίτες μέσω του gov.gr.

Η κεντρική λειτουργία των θυρίδων είναι η συγκέντρωση και η ανταλλαγή εγγράφων που εκδίδονται μέσω του gov.gr. Με την ενεργοποίηση των θυρίδων για τους φορείς της δημόσιας διοίκησης, οι πολίτες θα μπορούν να τους αποστέλλουν αιτήσεις που σχετίζονται με τις συναλλαγές τους.

Τα πλεονεκτήματα του συστήματος της επικοινωνίας μέσα από θυρίδες είναι η αμεσότητα, η ακρίβεια και η διαφάνεια όλης της διαδικασίας. Οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία του αιτήματός τους από τη χρέωση μέχρι τη διεκπεραίωσή του.

Ταυτόχρονα, ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα οφέλη και για τη Διοίκηση, καθώς καταπολεμάται οριζόντια και δραστικά η γραφειοκρατία και μειώνεται σημαντικά η διακίνηση εγγράφων σε έντυπη μορφή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share