Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία "Μήδεια": Συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε 7.000 νοικοκυριά

"Μάχη" δίνουν για την αποκατάσταση του ρεύματος

18 Φεβρουαρίου 2021 16:52
Κακοκαιρία

Κακοκαιρία "Μήδεια": Αρκετά προβλήματα προκλήθηκαν από την κακοκαιρία που έπληξε όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα να γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την επίλυση τους.

Σημειώνεται ότι ορισμένοι δρόμοι στην Αττική παραμένουν κλειστοί στην Αττική διότι είναι αρκετά επικίνδυνη η κυκλοφορία σε αυτούς.

Συγκεκριμένα στην Αττική ακόμη αρκετά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν προβλήματα με το ηλεκτρικό ρεύμα με τον ΔΕΔΔΗΕ να κάνει ότι μπορεί για την αποκατάσταση του.

Μεγάλα τα προβλήματα με το ρεύμα στην Αττική.

Κακοκαιρία "Μήδεια": Η κατάσταση με τα νοικοκυριά

Νέα ανακοίνωση για την πορεία των εργασιών για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Αττική εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι συνεχίζονται οι εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στο Δίκτυο Μέσης Τάσης της Αττικής και έχουν επανηλεκτροδοτηθεί τμήματα των γραμμών που παρουσίαζαν έως και σήμερα το πρωί ζημιές από την πτώση δέντρων στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Αγ.Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο.

Αυτή την ώρα υπολογίζεται ότι το σύνολο των νοικοκυριών με προβλήματα ηλεκτροδότησης διαμορφώνεται στις 7.000.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή.

Καλεί επίσης όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν με την Εταιρία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500, μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χιονιά 40ετίας έφερε στην Αττική - Χιόνιζε επί 36 ώρες!

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πρωτοφανής για τα δεδομένα των τελευταίων 40 ετών θεωρείται η χιονόπτωση που έπληξε τη χώρα τις τρεις τελευταίες μέρες, όπως τονίζει η Εθνική Μετεωρολογική Yπηρεσία, που επισημαίνει ότι πρόκειται για μια από τις πιο έντονες κακοκαιρίες των τελευταίων δεκαετιών. Ενώ συνεχίζονται και σήμερα οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στη χώρα, κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, που συμμετείχε στις συσκέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η συνολική διάρκεια των χιονοπτώσεων ήταν οι 36 ώρες στην Αττική, με τις μεγάλες εντάσεις να καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας επί 24 ώρες και να συνοδεύονται από ύψος χιονιού περίπου 20 - 25 εκατοστά.

Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου, στις 5 το πρωί, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής. Στη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας, οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν στα υπόλοιπα βόρεια τμήματα του νομού και αργότερα και στα ανατολικά. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας συνεχίστηκαν και στο κέντρο της πόλης της Αθήνας.

Οι χιονοπτώσεις ήταν πυκνές καθ' όλη τη διάρκεια της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου, με πολύ μεγάλες εντάσεις σε όλον τον νομό, ενώ επηρέασαν το κέντρο της πόλης της Αθήνας για 24 ώρες.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο καιρικό δελτίο που εξέδωσε, προειδοποίησε για την ακραία κακοκαιρία από τις 11 Φεβρουαρίου, ενώ συμμετείχε σε συσκέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προχωρώντας στην ενεργοποίηση εκτάκτων μετρήσεων/ραδιοβολίσεων και προσωπικού.

Τι δείχνουν τα ιστορικά δεδομένα χιονοπτώσεων:

Τι δείχνουν τα ιστορικά δεδομένα χιονοπτώσεων

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share