Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Λύγισε ο πατέρας 21χρονου κρατούμενου Κροάτη: «Μου είπε, μπαμπά δεν θα βγω από εδώ ζωντανóς»

«Μου είπαν ότι δεν θα δω το ξημέρωμα, θα σε βιάσουμε και θα σε σκοτώσουμε»

17 Αυγούστου 2023 11:26
Λύγισε ο πατέρας 21χρονου κρατούμενου Κροάτη: «Μου είπε, μπαμπά δεν θα βγω από εδώ ζωντανóς»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην καταγγελία ότι ο γιος του δέχεται απειλές μέσα στην φυλακή προχώρησε ο πατέρας ενός από τους κρατούμενους Κροάτες στην υπόθεση της καταδρομικής επίθεσης των οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό στην Νέα Φιλαδέλφεια και της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή. Ο γονιός του 21χρονου «λύγισε», αναφέροντας ότι ο γιος του του είπε ότι δεν θα βγει ζωντανός.

Ο πατέρας ενός 21χρονου Κροάτη, που κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου, είπε στο κροατικό δίκτυο Dnevnik Nova ότι δέχθηκε τηλέφωνο σήμερα από τον γιο του. Ο 21χρονος φέρεται να είπε ότι συνάντησε οπαδούς της ΑΕΚ στην φυλακή και τον απείλησαν ότι θα τον βιάσουν και θα τον σκοτώσουν.

πατέρας 21χρονου κρατούμενου Κροάτη

«Είναι ένα κατά τα άλλα ήρεμο αγόρι. Για πρώτη φορά στην ζωή μου κατάλαβα ότι είναι αρκετά ταραγμένος. Μου είπε: Μπαμπά δεν θα βγω από εδώ ζωντανός. Με έβαλαν στην φυλακή με δολοφόνους της ΑΕΚ. Μόλις έφτασαν με περικύκλωσαν (..) μου είπαν ότι δεν θα δω το ξημέρωμα, θα σε βιάσουμε και θα σε σκοτώσουμε», είπε ο Ρόμπερτ Ζίγκα.

Ο δικηγόρος των γονέων των κρατούμενων Κροατών, Μάριο Μεντάκ ανέφερε στα κροατικά ΜΜΕ ότι ο 21χρονος ήταν ταραγμένος και είπε στον πατέρα του: «Ίσως αυτή είναι η τελευταία φορά που μιλάμε». Ο δικηγόρος εξήγησε ότι υπάρχει επικοινωνία μέσω διπλωματικών διαύλων προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κρατούμενων Κροατών στις ελληνικές φυλακές. Όπως εξήγησε για την καταγγελία έχουν ενημερωθεί οι κροατικές αρχές και η ελληνική πρεσβεία και τους ζητήθηκε να ληφθούν μέτρα προκειμένου να μην κινδυνεύσει ο 21χρονος.

Αποκάλυψη Γιώργου Καλλιακμάνη για τη δολοφονία Κατσουρή: «Φαίνεται ότι αυτός που έριξε την μαχαιριά στον Μιχάλη...» (Video)

Ότι αυτός που δολοφόνησε τον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας (7/8) δεν φαίνεται να είχε δεν είχε έρθει σε μάχη σώμα με σώμα μαζί του επεσήμανε το πρωί της Τετάρτης (16/8) ο Γιώργος Καλλιακμάνης. Ενώ, προκαλεί σοκ η ομολογία του πατέρα ενός εκ των συλληφθέντων Κροατών στα αιματηρά επεισόδια στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ν/α Αττικής μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» επεσήμανε πως έγιναν λάθη που έγιναν από την πλευρά της Αστυνομίας επισημαίνοντας: «Έγιναν τραγικά λάθη. Η ΕΛ.ΑΣ είναι ένας αποτελεσματικός οργανισμός, αλλά αδικήθηκε από πρόσωπα που έκαναν λάθη και γι’ αυτό γίνεται μία ΕΔΕ και πολλές καρατομήσεις».

«Φαίνεται ότι αυτός που έριξε την μαχαιριά δεν είχε έρθει σε μάχη σώμα με σώμα με τον Μιχάλη»

Ερωτώμενος ο Γιώργος Καλλιακμάνης αν επίκεινται στην Αστυνομία κρίσεις προσωπικού σε ανώτατο επίπεδο απάντησε ότι είναι λογικό να συμβούν καθώς τις καρατομήσεις ακολουθούν κενές θέσεις που θα πρέπει να αναπληρωθούν. Ως προς την πορεία των ερευνών ο πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ν/α Αττικής υπογράμμισε ότι ήδη είναι προς διερεύνηση τα στίγματα των τηλεφώνων και είναι αυτά που θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

«Κατά την διάρκεια της σύρραξης φαίνεται από τις κάμερες ότι κάποιοι πλησίασαν και χτύπαγαν τον δολοφονημένο Μιχάλη. Προσπαθούμε από τα στίγματα να δούμε ποιοι πλησίασαν, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Φαίνεται ότι αυτός που έριξε την μαχαιριά δεν είχε έρθει σε μάχη σώμα με σώμα με τον Μιχάλη» είπε.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share